Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Helikopteres gyakorlatot tartanak Sepsiszentgyörgyön a román hegyivadászok

Helikopteres gyakorlatot tartanak Sepsiszentgyörgyön a román hegyivadászok Kovászna megye

Katonai gyakorlatokat tartanak március folyamán Sepsiszentgyörgy környékén – közölték hétfőn a 22. számú Cireşoaia hegyivadász-zászlóalj képviselői.

A gyakorlatokon a 18-as Bánság felderítő és megfigyelő, valamint a 81-es számú Grigore Bălan tábornok gépesített zászlóalj vesz részt a helyi, 22-es hegyivadász-zászlóaljjal közösen.

Hirdetés
Hirdetés

A tájékoztatás szerint március 7-e és 9-e között, valamint 13-a és 17-e között a Sepsiszentgyörgy környékén taktikai kiképzés zajlik, többek között helikopterek használatával. A gépek várhatóan Sepsiszentgyörgy felett is fognak körözni. A katonai gyakorlathoz használt műszaki eszközök át fognak haladni Hunyad, Szeben, Brassó, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita és Kovászna megyék területén – derül ki a tájékoztatásból. A hadgyakorlat alatt a katonák vaktöltényeket használnak majd – idézte a katonai illetékesek tájékoztatását az Agerpres hírügynökség.

Fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. március 7., 15:46
    ÉRTÉKELÉS: 21

    Nem tudom létezik-e még a világon egy ilyen tákolmány, mint románia, aki nyíltan veszélyforrásnak nevezi a magyar kisebbségét!? Március 15-re időzítenek majd egy város fölötti repülést, mert erejükből kábé ennyire futja! Ráadásul az rmdsz-nek is jól jön ez, mert naluk is csak ennyi az annyi…!A szirénákat sikerült megjavítani? Ugye nem? Isten mentsen meg egy háborútól vagy természeti katasztrófától, mert ha azokra számítunk, akik busás fizetésért,, felelnek” a biztonságunkért, akkor megevett a fene mindannyiunkat!