Hirdetés
Hirdetés

Hegyimentőképző-központ létesül Sepsibükszádon

Hegyimentőképző-központ létesül Sepsibükszádon Kovászna megye

Vélhetően még az idén elkezdik egy új hegyimentőbázis építését Bálványos térségben. Azért oda, mert ez a természetjáró turisták által leginkább látogatott helyszín Kovászna megyében. 

A Baróti-, Bodoki- és a Csomád-hegységek által határolt térségében tervez mentőbázist, hegyimentőképző és a hegyi turizmust népszerűsítő központot létrehozna a Kovászna megyei Salvamont. Leonid Moscviciov, az egység vezetője szeretné, hogy az építkezés még az idén elkezdődjön, de egyelőre még csak most készülnek a műszaki tervek. A több mint 5 milliárd lejre becsült beruházást a megyei költségvetésből finanszíroznák, természetesen megpróbálnak európai uniós forrásokat is lehívni erre a célra.

Hirdetés
Hirdetés

A Salvamont központot Sepsibükszádban, egy korábban az utászok által használt, de erősen tönkrement épület helyére tervezték.

„Elkészült a megvalósíthatósági terv, a technikai-gazdasági mutatókat kell megszavazza a megyei tanács, nekünk pedig addig is le kell bontanunk a tönkrement épületet, amelynek a helyébe épül majd az új központ”  – mondta Moscviciov, aki azt is elújságolta, hogy az idei terveik között szerepel egy új menedékház építése a Baróti-hegységben, amely a nyolcadik ilyen létesítmény lesz a megyében.

Fotó: Kovászna Megyei Hegyimentő-szolgálat / Facebook

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük