Felhívás!

Hegyimentők hétköznapjai

Hegyimentők hétköznapjai Kovászna megye

A Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat életében a tél sem a pihenés ideje, ellenkezőleg, a sípályákon nagy az igénybevétel, azonban tavasszal jellemzően itt is az építkezés, a felújítás kerül előtérbe: a túraútvonalak újrafestésének, biztonságossá tételének ideje.

A napokban a Bodoki-csúcs felé vezető, piros háromszög jelzésű turistaösvény egyik csúszásveszélyes szakasza mentén egy acélsodronyt erősítettek fel kapaszkodónak a hegyimentők.

A Baróti-hegység ösvényeinek lejárása, ellenőrzése, újrafestése a következő napok feladata, Sugásfürdő környékén is több útvonalon dolgoznak, tervben van az újabbak kijelzése, éppen csak az időjárás kedvezzen a munkálatoknak – mondta érdeklődésünkre Leonid Moscviciov, a hegyimentők vezetője. Az érdekelt természetjárók figyeljék az intézmény honlapját, ahonnan letölthető az összes meglévő útvonal, és más hasznos tájékoztatást is találhatnak.

Bár a múlt év tervei között szerepelt három sziklamászó-útvonal kiépítése az alpinistáknak a Vargyasi-szorosban levő Ejtőkövön, ebből a munkából még erre a tavaszra is jutott, most dolgoznak a harmadik útvonalon, melynek május végéig el kell készülnie – tudtuk meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. április 28., 21:14
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Szoval vilagos hogy “on” vagy inkabb maga soha eleteben nem jart turazni legfeljebb a szomszedos dombra gyalogol fel flekkenezni meg sorozni
   A hegyimento szolgalat Romaniaban fokent onkentes alapon mukodik es tobb penzt erdemelnenek mint amennyit kapnak.
   Mert elvegre oket riasszak telen-nyaron mikor amator “turazok”, szeszgozos tulfutott fiatalok, vagy akar tapaszalt kirandulok bajba keverednek a termeszetben.
   Akarkivel elofordulhat egy baleset es ilyenkor ok hagynak ott kenyelmet , csaladot stb hogy mentsek a raszorulakakt.
   Szoval tobb tiszteletet erdemelnek es ha nem ert hozza vagy nincs a temaban, jobb ha hallgat.