Hirdetés
Hirdetés

Hazudik a SRI!

Hazudik a SRI! Kovászna megye

Még egy afrikai államban is több demokrácia tapasztalható, mint itt – fakadt ki Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, a terrorcselekmény végrehajtása szándékának vádjával 5 esztendő letöltendő börtönbüntetésre ítélt Beke István tárgyalása kapcsán tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Hirdetés
Hirdetés

A politikus kijelentette, hogy a székely fiatalok letartóztatása miatt 2015-ben és 2016-ban Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön tüntetők jól sejtették, hogy ebben az ügyben igazságtalan eljárás folyik. És utólag bebizonyosodott, hogy akkor is igazuk volt, amikor azt skandálták, hogy „hazudik a SRI,” ezért ismételten köszönetet mondott nekik az igazság mellett való bátor kiállásukért.

Állítása igazolásául többek között rámutatott, hogy az elítélésük indoklása óvásának a tárgyalását az eredetileg kitűzött időpont, vagy­is 2019. április 23. helyett előrehozták április 9-re. Ez pedig szerinte azért történt, mert tudták, hogy másnap (április 10.) a Hivatalos Közlönyben megjelenik, és ezzel életbe lép a 2004/535-ös törvényt módosító 2019/58-as, amely eltörölte a fiatalok elítélésének alapjául szolgáló cikkelyek (32, 34) egyikét (34). Ezért egy ellenük kezdeményezett esetleges új eljárás elindítása nyomán születendő végleges döntésig azonnal szabadon kellett volna bocsátani őket.

Ez nem történt meg, sőt, az esetükben tapasztalható igazságtalanság és jogtalanság mértékét Beke István ilyen irányú kérése szerdai visszautasításának a ténye is növeli. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük