Hirdetés
Hirdetés

Házhoz jön a zenede

Házhoz jön a zenede Kovászna megye

Idén is ellátogat Háromszékre a Házhoz megy a zenede könnyűzenei előadás-sorozat. A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi Chaplin-termében ma Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Gáj Nándor, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója, Bordás József, a Házhoz megy a Zenede művészeti vezetője, a Magyar Jazz Szövetség alelnöke, Artisjus-díjas zenetanár, dobművész, valamint Baricz Gergő énekes, zenetanár, a hazai rockélet egyik jeles képviselője ismertette a részleteket.

A Házhoz megy a Zenede könnyűzenei előadássorozat és zenei misszió 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutassa be a blues, swing, beat, soul, rock, pop zenei stílusok érintésével. A turné a nemzetközi meghatározó művészeknek, pop- és rocklegendáknak állít emléket, valamint mutatja be a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt kiemelt fontossággal a hazai előadókat. Az oktatóprogram-sorozat missziója ablakot nyitni a fiatalok számára a zene sokszínűségére, az élőzene népszerűsítésére.

Hirdetés
Hirdetés

Kovászna megyében idén négy helyszínen hét előadásra kerül sor, illetve Sepsiszentgyörgyön ma meg is történt az első két fellépés a már említett Bordás József és Baricz Gergely, továbbá Kovács Felicián basszusgitáros és Nagy Zoltán gitáros, zenetanár, számos hazai popformáció gitárosa közreműködésével. Kézdivásárhelyen kedd 11 és 13 órakor várják a nagyérdeműt a Vigadó Művelődési Ház nagytermébe, Baróton március 22-én, szerdán 11 és 13 órakor a városi művelődési házba, Kovásznán március 23-án, csütörtökön 11 órakor ugyancsak a művelődési házba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük