Felhívás!

Havonta fizetéscirkusz

Havonta fizetéscirkusz Kovászna megye

A múlt hónapi helyzetből fakadóan, előre kikövetkeztethető módon az áprilisi hónapra járó fizetések kiutalása sem lesz zökkenőmentes. A tanfelügyelőségek – nemcsak nálunk, hanem az ország mintegy harminc megyéjében – ismét csak a jövő hónapokra leosztott költségvetés rovására adhatják ki a béreket.
A fejkvóta alapján kiszámított, hónapokra leosztott béralap Kovászna megyében már év elején 17%-kal kisebb volt, mint kellett volna, a márciustól járó 20%-os fizetésemelés ugyan bele volt számítva a költségvetésbe, de ezzel együtt a hiány megmaradt. A múlt hónapban a tanfelügyelőség – külön minisztériumi engedéllyel – kipótolhatta a májusi alapból a fizetéseket, de még mindig van egy 189 ezer lejnek megfelelő 1%-os elmaradásuk. Ebben a hónapban már az amúgy is foghíjas összegből nincs ahogy kifizetni az emelt béreket, jelenleg 1.160.000 lejes a deficitjük – részletezte lapunknak Kiss Imre főtanfelügyelő.
Ismét az oktatási minisztériumhoz fordulnak, hogy június költségvetésének a rovására kiadják a tanárok fizetését, az elmaradást és az e havi járandóságot. Ha megkapják az engedélyt, előreláthatóan jövő hónapra már csak egyharmada marad a leosztott havi költségvetésnek, és akkor már föltétlenül kiigazításra vár az egész büdzsé, hiszen nem lehet a végtelenségig görgetni a hiányt. Amennyiben a minisztérium nem válaszol idejében a tanfelügyelőség kérésére, a hétfőn esedékes fizetéseket kiadják a pedagógusoknak, de elmaradnak az államnak járó adókkal, illetékkel, hiszen azok befizetésének határideje 25-e. Addig történnie kell valaminek – mondta Kiss Imre (képünkön). <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások