Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Havazásra és erős szélre figyelmeztetnek

Havazásra és erős szélre figyelmeztetnek Kovászna megye

Vasárnap reggelig tartó első (sárga) és másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság több megyére is.

Hargita megye keleti és délkeleti részére a havazás és a felerősödő szél miatt elsőfokú riasztás van érvényben, de ez érvényes Kovászna megye teljes területére is.  A riasztás szerint tovább tart a havazás az elkövetkező napokban a lehulló csapadékmennyiség 25-40 liter/négyzetméter között váltakozik, nagyobb hóréteg rakódhat le, a szél pedig 45-55 km/órás sebességgel fújhat.

Nemcsak a magasan fekvő területeken, hanem országszerte lehavazott péntekre virradóra – hol több, hol kevesebb lett a lerakodott hóréteg. Az Országos Meteorológiai Igazgatóság térképe szerint térségünkben a hóvastagság 1 és 10 centiméter között van, de a magasabban fekvő területeken, mint Hargitafürdő, a Madarasi–Hargita és a Bucsin-tető, a hóréteg vastagsága már a tíz és 25 centiméter között váltakozik. Szombat reggelre újabb havazás van kilátásban, átlagosan 8 és 15 centiméter közötti hó hullhat, a hőmérsékleti értékek pedig a 0 és a 2 Celsius-fok között váltakoznak majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük