Felhívás!

Hat évig is eltarthat

A baróti polgármesteri hivatal közleménye szerint, ha a jelenlegi ütemben folyik a koronavírus elleni oltás a baróti iskola tornatermében berendezett oltóközpontban, akkor – a második oltást is beleszámítva – nem kevesebb mint 5 évet és 9 hónapot fog igénybe venni Erdővidék teljes lakosságának a beoltása.

Mint ismeretes, Baróton valamivel több mint egy héttel ezelőtt, február 15-én nyílt meg az oltásközpont, az első héten 139 személyt oltottak be, ami 20 fős napi átlagot jelent. A beoltottak átlag­életkora 44 év volt, 41%-uk erdővidéki, 59% pedig más térségből érkezett, javarészt Sepsiszentgyörgyről. Mi úgy értesültünk, hogy Baróton egyelőre csak AstraZeneca vakcina van, ami azt jelenti, hogy a 65 év felettiek – éppen a legveszélyeztetettebb korosztály – nem regisztrálhatnak még oltásra.

A témában ellentmondásosak az információk, a hotnews.ro portál ugyanis arról ír, hogy a napokban épp az Egészségügyi Világszervezet jelentette be, hogy az AstraZeneca időseknek is beadható. Egy másik információ szerint (tion.ro) a 65 éven felüliek oltásra való regisztrálása a Pfizer vakcinára március második hetében kezdődhet el – legalábbis ezt mondta az oltást koordináló országos bizottság elnöke. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.