Hirdetés
Hirdetés

Háromszék turisztikai kínálatát népszerűsítették Budapesten és Bukarestben

Háromszék turisztikai kínálatát népszerűsítették Budapesten és Bukarestben Kovászna megye

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület Háromszék turisztikai kínálatát népszerűsítette a február 23-26. között Budapesten és Bukarestben megszervezett turisztikai vásárokon.  

 

Az egyesület a Hargita- és Maros megyei turisztikai egyesületekkel közösen kialakított Székelyföld standon állított ki a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, 20 000 négyzetméteres pavilonjában, ahol 34 országból közel 100 kiállító volt jelen.  A román turisztikai iparág számára megrendezett legnagyobb eseményen Bukarestben, a Romexpon a Románia Turisztikai Vásár tavaszi kiadásán az egyesület Visit Covasna standdal várta a megye iránt érdeklődőket.

Cél a turisztikai kínálat láthatóságának növelése 

A vásárokon való részvétel célja a megyei turisztikai létesítmények, attrakciók láthatóságának növelése. A kiállításokra az egyesület által készített tematikus kiadványok mellett, a helyi turisztikai vállalkozók, főként a szállásadók szóróanyagai kerültek bemutatásra. Budapesten a standhoz látogatók az ajánlatok mellett belekóstolhattak Székelyföld ízvilágába is, a Bertis Cégcsoport Székely Csemege termékeibe, valamint az érdeklődök mindkét kiállításon fotózkodhattak az erre a célra kialakított fotósarokban.

„A 45. Budapesti Utazás Kiállítás hívószava a fenntarthatóság a turizmusban, melyhez szervesen kapcsolódott az egészségturisztikai szakmai konferencia témája is. Ezt a hívószót Háromszék is magáénak érzi és fontosnak tartja, hogy megfelelő tudást hasznosítson a nemzetközi és a hazai trendekből és tendenciákból az egészségturizmusban, illetve a bemutatott jó gyakorlatokból a fenntartható energiahatékonyság és a fejlesztések terén” – emelte ki Deák Gyöngyvér, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés

A három székelyföldi megye, Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületeinek közös jelenléte már hagyományos az Utazás Kiállításon. „Nagyon örvendek, hogy ismét itt lehetünk sokadik alkalommal az Utazás Kiállításon és Székelyföldet képviselhetjük. Sok újdonságot hoztunk: Maros megyében megemlíteném a fejlődőben lévő kastélyturizmust, Hargita megyében az idei év az egészségturizmus éve, fókuszálni fognak a különböző egészséges életmódot népszerűsítő lehetőségekre és azok promoválására. Nem utolsó sorban Háromszéken egy viszonylag új termék indult útjára, amely nagyon népszerű a turisták körében, ez a kastélyturizmus. Olyan befektetések valósultak meg, amely által a megyében lévő kúriák és kastélyok többnyire látogathatóak, vagy szállásként is működnek”fogalmazott László Endre, a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszter elnöke.

Háromszék egyre vonzóbbá válik a román és a külföldi turisták körében is

 Kimagasló érdeklődés övezte a turisztikai vásárokat, a budapesti kiállításra a négy nap alatt közel 28 ezren látogattak ki, míg a bukaresti vásárra az előző évekhez képest megduplázódott a kíváncsiskodók száma. A résztvevők a teljes turisztikai kínálatra kíváncsiak voltak: A látogatók elsősorban a megyében található turisztikai látványosságokról kértek információkat, de sokan kerestek szállásadó egységeket, és ezek ajánlatait, főleg a húsvéti időszakra. Elmondhatom, hogy a megyébe érkezők a sepsiszentgyörgyi irodát is általában hasonló információkért keresik fel, mint itt a standot, de itt természetesen nem csak a város látványosságairól érdeklődtek, hanem a teljes megyei kínálatra kíváncsiak. Az előbb említettek mellett a gyógykezelések, valamint a szabadidős tevékenységek iránt is nagy volt az érdeklődés” – mutatott rá Baló Ildikó, a sepsiszentgyörgyi turisztikai információs iroda képviselője.

A turisztikai információs irodák fő szerepe az, hogy tanácsokkal lássák el azt a turistát, aki már ott tartózkodik a desztinációban, viszont a turisztikai kiállításokon való részvétel pont azokat a turistákat célozza meg, akik még nem döntötték el azt, hogy merre is szeretnének utazni. A turisztikai vásárok erre biztosítanak ideális körülményeket. „Az érdeklődők képet kaphattak a megye turisztikai látványosságairól, ezen belül Erdővidékről is, mint egy olyan kis régióról, ahol megtalálhatók a megyére jellemző attrakciótípusok nagy része. Volt olyan látogató, aki rácsodálkozott a Körtövés Guest Village múltat idéző szolgáltatásaira, vagy a Kálnoky Gróf Vendégházai különleges hangulatára, és olyan utazásszervező is, aki már ez év nyarán fog amerikai vendégeket hozni a Daniel-kastélyszállóba és a Vargyas-völgyébe” – mutatott rá Demeter István, a baróti turisztikai információs iroda képviselője. Hozzátette: „Talán a modern marketing irányzatok azt mutatják, hogy a kommunikáció egyre jobban áttevődik a digitális világba, de, mint ahogy ez az utazási vásár is mutatja, az emberek még mindig igénylik, hogy élő szóban kapjanak információkat és tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy miként és hol tudnak életre szóló élményekkel gazdagodni.”

„A kovásznai turisztikai információs iroda látogatásához kapcsolódó statisztikát ismerve elmondható, hogy a bukaresti standnál nagyobb érdeklődésnek örvendett Kovászna városa, mint a mofetták és az 1000 borvízforrás városának információs irodájánál. Sokan kértek információt a kovásznai gyógyturizmus lehetőségeiről és a szálláslehetőségek iránt is nagy volt az érdeklődés” – mondta Baricz Kinga, a kovásznai turisztikai információs iroda képviselője.

Fotó: Kovács Orsolya

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük