Felhívás!

Hároméves szerződés

Hároméves szerződés Kovászna megye

A jövőben a Tega Rt. köztisztasági vállalat fogja ellátni a sepsiszentgyörgyi közös temető fenntartásával és üzemeltetésével összefüggő feladatokat. Az erre vonatkozó határozatot a helyi tanács legutóbbi rendkívüli ülésén hagyta jóvá a képviselőtestület.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester (képünkön jobbról a második) elmondta, korábban már döntés született arról, hogy ne az önkormányzat működtesse a köztemetőt, hanem ennek ügykezelését ruházzák át, de eredetileg az ugyancsak a helyi tanács tulajdonában lévő Urban Locato Kft.-t akarták megbízni a feladat ellátásával. Ezért egy előző ülés napirendjén szerepelt egy határozattervezet, amelyet a városi magán- és közvagyon működtetéséről szóló törvény alapján terjesztettek elő, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy ez nem vonatkozik a kft.-ként bejegyzett cégekre, magyarázta Tóth-Birtan.

„Ezért egy más, saját céget kellett keresnünk. Nagyon nagy költségtétel a temető működtetésében a takarítás és a hulladék elszállítása, majdnem fele a költségeknek, ezért gondoltunk a Tega Rt.-re, a cég vezetősége pedig elfogadta javaslatunkat”, fűzte hozzá az alpolgármester. Azt is elmondta, a vonatkozó törvényt még Románia uniós csatlakozása előtt fogadta el a parlament, tehát várhatóan a közeljövőben módosítják, ezért egyelőre három évre szól a megbízatás. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.