Felhívás!

Három medvét lőttek ki

Tíz kilövési engedélyt adtak ki Kovászna megyére, de még csak hármat sikerült „beváltani”. Tucatnyi további kérés vár jóváhagyásra. Vadazonosító jelt továbbra sem ad a minisztérium.

Bács Márton Csaba, Sepsibükszád polgármestere szerint semmi előrelépés nem tapasztalható.

– Ott vagyunk, ahol eddig: nem kaptunk semmit. A vadásztársaság két medvére és egy farkasra kért kilövési engedélyt, válaszra sem méltattak – összegezi a tudnivalókat a polgármester.
Bodokon megvan az engedély, de nincs meg a medve. Fodor István polgármester szerint az „nem úgy működik, mint ahogy azt az irodákban elképzelik”, hetekbe telhet, míg elkapják a garázdálkodó vadat, amely nemrég az oltszemi árvaház udvarán sebesített meg egy fajkancát.

Ezt a véleményt osztja a megyei környezetvédelmi ügynökség igazgatója is. Gheorghe Neagu szerint (is) az áttelepítés nem módszer, hisz az a medve, amely évek óta az emberek után él, nem fog étel után futkározni az erdőben, hanem – akárhová telepítik – lejön a legközelebbi faluba.

A kilövési engedély mellé a minisztérium változatlanul nem ad vadazonosító jelt (krotáliát). Tamás Sándor megyetanácselnök úgy véli, „ebben az lehet a logika”, hogy a vadásztársaságok krotáliájával semmi esetre sem lehet külföldre vinni semmilyen trófeát, ami azt támasztaná alá, hogy ez nem trófeavadászat, hanem egy beavatkozási kvóta, ami azt a cél szolgálja, hogy az emberre veszélyes egyedeket elpusztítsa.

A minisztérium asztalán több tucat további kérés van kilövési engedélyre, de legalább ugyanennyi folyamodvány is az állatvédő szervezetek részéről, amelyben azt kérik, ne adjanak kilövési engedélyt, hanem „találjanak más megoldást” a helyzet orvoslására.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. november 3., 8:33
    ÉRTÉKELÉS: 15

    Fodornak uzenem: Ha nincs medve,akkor minek az engedely?! Barataim,ti mar ott is medvet lattok ahol nincs is medve. Bodokon harom dolog lehetseges: 1. Nincs medve es nem is volt.A polgarmester remkepeket lat. 2. A medvet ertesitettek a kilovetesi engedelyrol es o olyan intelligens volt,hogy emigralt mint a Katalan elnok,meg mielott kilonek. 3. Visszatert barlangjaba teli almat aludni. Na ezek szerint Bodokra kell vinni egy medvet valahonnan,mert ellenkezo esetben a “Nagy Va-va-vadasz” kenytelen lessz masutt vadaszni.