Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Három évig állt a munka

Három évig állt a munka Kovászna megye

A tervek szerint haladnak az egykori kisstadion átépítési és korszerűsítési munkálatai. A Szemerja negyedi épületegyüttesnek, amelyben a városi sportiskola székhelye is lesz, a jövő év folyamán kellene elkészülnie.

Hirdetés
Hirdetés

A helyszínen két beruházás van folyamatban. A Vasile Goldiș utca felőli rész Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalához tartozik, az Országos Költségvetési Alap támogatásából és a helyi költségvetésből valósul meg. Az Ifjúsági sétány felőli rész pedig a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklubhoz, az ott zajló munkálatokat az Oktatási Minisztérium finanszírozza. A terület mindkét részén márciushoz képest jelentős változások történtek.

A főútról látható épültek esetében már a helyére került a legtöbb nyílászáró, folyamatban van a falak szigetelése és a villanyvezetékek bekötése. A két épületszárny közé tervezett, ötven férőhelyes mélygarázs pirosban elkészült, következik a föléje tervezett műfüves sportpályák kialakítása. Jól halad a terület hátsó részén lévő, versenyek rendezésére is alkalmas sportaréna építése. Ebben az esetben is már a helyükre kerültek az ajtók és az ablakok, a falak külső szigetelése a végéhez közeledik.

A több mint tíz évvel korábban elkezdett építkezés többször is elakadt, a munka legutóbb 2019-ben állt le, miután a kivitelező nem tudta vállalni annak folytatását a jelentősen megnövekedett építőipari minimálbér és anyagárak miatt. Az önkormányzat, miután felbontotta a szerződést a korábbi kivitelezővel, újabb közbeszerzést hirdetett ki. Az új építőcéggel a tavalyi év végén állapodtak meg.
A tervek szerint az ingatlan együttesben irodaház, sportszálló, mászófal, edző- és sporttermek is helyet kapnak majd, ezek elsősorban a sportiskola igényeit fogják kielégíteni, de a lakosság számára is elérhetővé válnak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 24., 18:09
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Vqlqki meg tudna.kondani, a kerítéseket miért toljál havonta hátrább és hátrább?egy része már egészen qz útig van kitolva, más része még, már a fákat is felolelte, egyre jobban törtetve a lépcsősor felé.