Felhívás!

HÁRIT: rendezvények helyett egészség

HÁRIT: rendezvények helyett egészség Kovászna megye

Megyei és helyi önkormányzatok már több éve működtetnek ifjúsági, kulturális és sport alapot, amelyből minden évben támogatja a civil szervezetek rendvényeit. Tekintettel a kialakult világjárványra, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöksége azzal a javaslattal fordul elsősorban Kovászna Megye Tanácsához, de a városi és vidéki önkormányzatokhoz is, hogy az ez évi pályázati alapokra elkülönített összeget az egészségügyi rendszerbe fektessék, kórházaknak és családorvosoknak utalják ki.

Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke elmondta: „Köszönjük a megyének, a városnak és a vidéki önkormányzatoknak, hogy több éve anyagilag támogatják az ifjúsági szervezetek rendezvényeit, de úgy gondoljuk, hogy a koronavírus okozta állapotban a lakosság egészsége a legfontosabb, ezért arra kérjük az önkormányzatokat, hogy az erre a célra szánt összegeket használják fel kesztyű, maszk és egyéb védőfelszerelés beszerzésére.”

Lakatos László, a HÁRIT alelnöke kiemelte: „Információnk szerint több tíz pályázat érkezett be a megyei, valamint a városi önkormányzatokhoz, amelyeknek értéke több mint kétszázezer lej. Úgy gondoljuk, hogy az egészségügyi rendszernek nagyobb szüksége van erre az összegre, mint a rendezvényeknek.”

Ugyanakkor a HÁRIT köszönetet mond azoknak az önkénteseknek, akik ebben a nehéz időszakban, egészségüket kockáztatva vállalták a munkát a Kovászna Megyei Önkéntes Szolgálat munkatársaiként. A fiatalok az első héten több mint 60 idős embernek segítettek a gyógyszer és élelmiszer beszerzésében. „Továbbra is arra kérjük az ifjúságot és civil szervezeteket, hogy nyújtsanak segítséget mindenkinek, akinek szüksége van rá”– tette hozzá a HÁRIT elnök.

HÁRIT Sajtóiroda

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.