Hirdetés
Hirdetés

Hamis bombariadó

Tegnap egy 31 éves férfi – hamis bombariasztással – okozott nagy felfordulást Sepsiszentgyörgyön. Az illető dél körül egy táskát vitt be a polgármesteri hivatal épületébe, letette, majd románul elkiáltotta, hogy „Bomba van a táskában!”, ezután elszaladt. Az illetékes hatóságok a helyszínre siettek, és hatékonyan, rövid idő alatt elkapták a tettest.

Hirdetés
Hirdetés

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere a szerdai bombariasztással kapcsolatosan lapunknak elmondta, hogy egy férfi az iktatóba tett le egy táskát, és kirohant, miközben románul kiabálta, hogy a táskában bomba van. Ezek voltak az első hivatalos információk, aztán lassan körvonalazódott az incidens.
Lapunk információi szerint a tettes egy közeli kocsmában járt a táskával, nyugodtan megkávézott, és távozott. Kevéssel ezután visszajött a kocsmába, elkérte a báros telefonját, és erről hívta a 112-őt, beszámolva arról, hogy bomba van a hivatalban. A telefonálás után röhögve mondta, hogy semmi sincs a táskában, de legalább így beviszik őt az őrsre.

A megyei rendőrség közleménye szerint az egyenruhásokat 12 óra körül értesítették a gyanús csomagról, így azonnal kiürítették a hivatalt, lezárták a forgalmat a környéken, majd tûzszerészek vizsgálták meg a táskát.
Időközben Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere lapunknak elmondta, úgy tûnik, egy álriasztással kavarták fel a város életét, információi szerint a hatóságok azonosították is a tettest, akit kihallgattak.

Ezt erősítette meg a megyei rendőrség későbbi sajtóközleménye is, ahol az egyenruhások kifejtették, hogy a helyszínelés során kiderült, a csomag nem jelent veszélyt, hamis riasztással volt dolguk.
Arra is rávilágítottak, hogy egy 31 éves férfi személyében azonosították a tettest, aki a 112-es számon riasztott, és hátrahagyta a táskát. A férfi ellen eljárás indult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 27., 12:20
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Szerintem a hid alol (pszihiatriai korhaz beceneve ) szabadult ez a ferfi, hiszen normalis ember ilyet nem csinal. Es a terrorista sem, hiszen ez utobbinak az az erdeke, hogy sikeruljon az akcioja, ezert eszrevetlenul, feltunes nelkul teszi le a taskajat. Ezt a ferfit vissza kell vinni a hid ala !