Felhívás!

Hamarosan nyit az erdei iskola

Hamarosan nyit az erdei iskola Kovászna megye

Az utolsó simítások zajlanak a sugásfürdői Rókavár erdei iskolában, melyet a Vadon Egyesület kezelésébe adott a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Remélhetőleg következő hétvégén már megtartják benne az első foglalkozásokat az iskolásoknak, és be- és felavatják a város és az üdülőtelep közötti különleges járatot is.

Demeter János, a Vadon Egyesület igazgatója elmondta, e héten kivonul a felújítást végző cég az épületből, így a következő hétre maradnak a takarítási munkálatok. Közben azonban már folyik azoknak a helyi bedolgozó munkatár­sak­nak – biológusoknak, földrajz szakos tanároknak, tanítónőknek – a toborzása, akik majd a gyerekekkel foglalkoznak, alkalmanként pedig más helységekből érkező meghívottakra is számítanak. Előreláthatólag nyolc ilyen személy lesz, akik majd hétvégéken felváltva fogják a gyerekeket játszva okítani.

A programokra az iskolák programfelelőseinek majd előzetesen be kell jelenteniük azokat az osztályokat (egyelőre inkább a szentgyörgyi iskolákból), amelyek részt szeretnének venni valamilyen tematikus foglalkozáson, de az egyeztetéshez a tanfelügyelőség részéről is segítséget kapnak. A szabad időpontok a Vadon honlapján elérhető rendezvénynaptárban mindenki számára követhetők lesznek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.