Felhívás!

Hadgyakorlat Szentgyörgyön

Hadgyakorlat Szentgyörgyön Kovászna megye

Mától, május 10-tők közel két héten át a sepsiszentgyörgyi hegyivadász-alakulat, valamint a NATO belga és francia fegyveres erői hadgyakorlatot tartanak a sepsiszentgyörgyi lőtéren (természetesen csak vaktölténnyel, mert mint köztudott, a lőtéren nem engedélyezett az éles lőszer használata) – adta hírül Antal Árpád polgármester közösségi oldalán, a lakossági pánikot megelőzendő.

A katonai gyakorlattal kapcsolatban kérdéseinkkel megkerestük Dorin Neagu alezredest, a sepsiszentgyörgyi helyőrség parancsnokát, aki elmondta, azokban körülbelül 100 helybeli és 100 idegen katona fog részt venni. E két hét alatt azonban nemcsak a sepsiszentgyörgyi lőtéren lesznek, kiszállnak más településekre is, ahol van poligonjuk a hegyivadászoknak, és az alpinizmust, hegymászást is gyakorolni fogják a rozsnyói sziklafalon.

Arról, hogy milyen szempont szerint választanak helyszínt a gyakorlatokhoz, elmondta, valószínűleg a fegyvernem a döntő, ide a hegyivadászokhoz jönnek a bajtársak, de az elmúlt hetekben Brassó és Hargita megyékben is voltak hasonló gyakorlatok.

A fegyverekkel Mihail Kogălniceanu településről, Brassó felől érkeznek a városba a katonák. Repülők nem fognak a város felett körözni, állította Dorin Neagu.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.