Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ha ötlet van, pályázni kell

Ha ötlet van, pályázni kell Kovászna megye

Az Alutus Regio Egyesület munkatársai októberben találkozókat szerveztek az Alutus LEADER térséghez tartozó településeken, 12 községben és Baróton, azokon ismertetve az új, 2020-ig tartó pályázati ciklus lehetőségeit az érdeklődőkkel.

A baróti találkozón Demeter Zoltán animátor és Gecse Ágnes pályázati szakértő elmondták: a második ciklusban öt intézkedés keretében lehet majd pályázni, összesen mintegy kétmillió euró áll ezúttal is az egyesület rendelkezésére.

A kiírások változatosak: szólnak többek között az önkormányzatoknak, a mikro-, vagy kisvállalkozásoknak, a mezőgazdászoknak, lehet mezőgazdasági vagy nem mezőgazdasági tevékenységekre, feldolgozó egységek létrehozására, de akár társulati struktúrák létrehozására is pályázni.

Az érdekelteknek érdemes gondolkodniuk az ötleteken, hiszen az első pályázati kiírások már november közepén esedékesek. Az elmúlt ciklusban (2013-ig) a térséget magába foglaló 35 erdővidéki és Olt menti településről 56 sikeres pályázó került ki, ők összesen 2,2 millió eurót költhettek el vállalkozásuk, avagy az önkormányzatok esetében a képviselt település fejlesztésére. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.