Felhívás!

Ha fizetnek, sugároznak

Több olvasói panasz is érkezett szerkesztőségünkbe, miszerint Kézdimárkosfalván napok óta szünetel a kábeltévé-szolgáltatás. Az esetről Tusa Levente polgármestert kérdeztük, aki szerint a szolgáltató tartozása az oka a kellemetlen állapotnak.

Különös eset állt elő Kézdimárkosfalván, ami röviden így hangzik: új kábeltévé-szolgáltató kezdte sugározni az adót a faluban, azonban elfelejtették kifizetni a helyi tanácsnak a villanyszámlát, ezért a polgármesteri hivatal lekapcsolta őket az áramról, az egésznek a levét pedig a lakók isszák meg.
Tusa Levente polgármestert kérdeztük az esetről, aki szerint tarthatatlan, hogy ők fizessék a Digi (RSC & RDS) áramhasználatát, azok ugyanis tavaly augusztus óta nem törlesztették tartozásukat.

– A márkosfalvi kultúrotthonba engedtük beköltözni őket a műszereikkel, az épületben más tevékenység nem zajlik, csakis a szolgáltató munkálatai. Legutóbb 1000 lejes villanyszámlát kaptunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy minden hónapban helyettük törlesszünk. Az óra szerint nagyjából 10 lejre használnak áramot naponta, az havonta 300 lej a mi költségünkből. Mihelyt kifizetik a számlát, minden akadály nélkül mehet tovább a kábeltévé-sugárzás – magyarázta a helyzetet a polgármester.
A helyiek szerint azért is sajnálatos a helyzet, mivel elmondásuk alapján a tavalyi előválasztásokat az ők szavazati többségükkel nyerte meg Tusa Levente. Úgy vélik, igaza van a polgármesternek, azonban találnia kellett volna valamilyen köztes megoldást, amellyel nem okoz gondot a lakóknak. A lakók hívták a szolgáltatót is, az ott dolgozók megerősítették, hogy az ő hibájukból szünetel a sugárzás, valamint biztosították a helyieket arról, hogy dolgoznak a megoldáson. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 23., 16:23
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Mind markosfalvi lakos megertem a polgarmester de nem cselekedet helyesen met sok idos ember akik rea szavaztak pont miatta man ket hete ulnek a csendbe me nincs kabel es ok nem interneteznek . Ezt maskep es meglehetet volna oldani Tusa ur. A digi meg szegyeje magat hogy nincs penzuk villanyra de fogadjuk azet a szamlat ki kell fizetni azokra a hetekre amig nem vot kabel.

  • User
   Dátum: 2021. július 26., 8:20
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Szegény polgármester azért is hibás ha nincs internet, legalábbis ezt vettem ki a panaszos írásából,habár háromszor nekifuttam az olvasásnak .