A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Ha a gyerek kórházba kerül

Ha a gyerek kórházba kerül Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházba beutalt gyerekek mellé befektethetők-e a szülők? Mi ennek a feltétele? – érdeklődött lapunknál egyik olvasónk.

A nő levelében kifejtette, korábban az említett intézményben fizetés ellenében sem kaphattak ágyat a beteg, beutalt gyerek szülei, ezért a kicsivel kellett osztozniuk a kórtermi ágyon. András-Nagy Róbert, a megyei sürgősségi kórház igazgatója érdeklődésünkre elmondta, valóban volt egy időszak, amikor a beteg kiskorúak szülei számára nem tudtak szabad ágyat biztosítani, ám ez a gond már a múlté.

– Az idevágó törvények értelmében, kérésre ingyenesen biztosítjuk a szülőnek a kórtermi ágyat amennyiben a beutalt gyerek még csak 3 éves. A nagyobbaknál, azaz a 3 év fölöttiek esetében napi 25 lej ellenében vehető igénybe ágy, és napi egyszeri étkezésre is jogosult a szülő. Korábban, amikor a főépületben építkezés, felújítás zajlott, a gyermekgyógyászat működése két szárnyról egyre csökkent, és az ágyak száma is jelentősen megcsappant, így a zsúfoltság miatt arra kényszerültünk, hogy a szülőket egy ágyba fektessük a gyerekkel – avatott be a kórházigazgató. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.