Hirdetés
Hirdetés

Ha a gyerek kórházba kerül

Ha a gyerek kórházba kerül Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházba beutalt gyerekek mellé befektethetők-e a szülők? Mi ennek a feltétele? – érdeklődött lapunknál egyik olvasónk.

A nő levelében kifejtette, korábban az említett intézményben fizetés ellenében sem kaphattak ágyat a beteg, beutalt gyerek szülei, ezért a kicsivel kellett osztozniuk a kórtermi ágyon. András-Nagy Róbert, a megyei sürgősségi kórház igazgatója érdeklődésünkre elmondta, valóban volt egy időszak, amikor a beteg kiskorúak szülei számára nem tudtak szabad ágyat biztosítani, ám ez a gond már a múlté.

– Az idevágó törvények értelmében, kérésre ingyenesen biztosítjuk a szülőnek a kórtermi ágyat amennyiben a beutalt gyerek még csak 3 éves. A nagyobbaknál, azaz a 3 év fölöttiek esetében napi 25 lej ellenében vehető igénybe ágy, és napi egyszeri étkezésre is jogosult a szülő. Korábban, amikor a főépületben építkezés, felújítás zajlott, a gyermekgyógyászat működése két szárnyról egyre csökkent, és az ágyak száma is jelentősen megcsappant, így a zsúfoltság miatt arra kényszerültünk, hogy a szülőket egy ágyba fektessük a gyerekkel – avatott be a kórházigazgató. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások