A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Gyermekeink jövőjéért

Gyermekeink jövőjéért Kovászna megye

A tanévkezdés küszöbén átgondolatlanul és megfontolatlanul kibocsátott tanügyminiszteri rendelet ellen tiltakozott több mint száz pedagógus szerda este Sepsiszentgyörgyön a bukaresti hatalom helyi képviseletének épülete előtt.
A gyermekeik és tanítványaik jövőjéért aggódó szülők és pedagógusok az 1990 óta Erdélyben meghonosodott módon, a kezükben könyvet és gyertyát tartva fejezték ki a felháborodásukat a hatalom újabb magyarellenes intézkedése miatt. A román nyelv szaktanárok általi oktatásának bevezetése az elemi osztályokba ugyanis szerintük hátrányos helyzetbe hozza a kisdiákokat. A tanárok ugyanis nem rendelkeznek az eredményes tanításukhoz szükséges tudással, hiszen ez sajátos felkészülést igényel, amiben ők nem részesültek. Ráadásul a román tagozaton végzett vagy ott tevékenykedő tanítók továbbra is elláthatnák ezt a feladatot, ami viszont hátrányos megkülönböztetés a többiekre nézve.
Éppen ezért a Romániai Magyar Pedagógus Szövetségnek a megmozduláson résztvevő alsóháromszéki elnöke, Szabó Margit további tiltakozásokat helyezett kilátásba, amennyiben a tanügyminiszter öt napon belül nem vonja vissza ezt a több szempontból diszkriminatív rendeletet. A Magyar Polgári Párt szintén jelenlévő elnöke, parlamenti képviselő pedig támogatásáról biztosította a tanulókért és jogaikért küzdő pedagógusokat. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.