„Gyerekpénz” bankkártyára

Kedvelt kampányfogás, és rendre felbukkan az ígéretek között a köznyelven csak „gyerekpénzként” ismert, minden kiskorút megillető állami juttatás növelése. Az emelés rendszerint aztán elmarad, az összege jelenleg havi 84 lejre rúg, alapesetben a Román Postán keresztül lehet felvenni, de van mód arra is, hogy bankszámlára utaltassuk.

Utóbbi talán nem újdonság, hiszen sokan megkímélik magukat a postán való sorban állástól, ám míg korábban ezt a saját bankunknál benyújtott kéréssel meg lehetett oldani, újabban a megyeszékhelyi szociális kifizetési ügynökségnél lehet igényelni.

Zavaró, hogy a jelenleg Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Covasna, azaz Kovászna Megyei Szociális Kifizetési és Felügyelőségi Ügynökség néven futó hivatal régi kormányzati honlapja is él, ám az ott álló adatokkal csupán a postacím egyezik, sem a telefonszám, sem az e-mail-cím nem érvényes már.

A hivatal sepsiszentgyörgyi székhelyén érdeklődve megtudtuk: megyei intézményként kifejezetten szorgalmazzák az online ügyintézést, annak érdekében, hogy a nem sepsiszentgyörgyieknek ne kelljen pluszutakat megtenniük egyszerű elintéznivalók miatt.

Ebben az esetben például szükséges egy egyszerű típusnyomtatvány kitöltése (letölthető a magyar menüvel is rendelkező honlapról), a személyi igazolvány másolata, illetve egy számlakivonat, amit attól a banktól kell igényelnünk, ahová a pénzt utaltatni szeretnénk. Mindhárom irat szkennelt változatban elküldhető a hivatal e-mail-címére, tapasztalat szerint mondhatni azonnal, készségesen visszajeleznek (románul).

A hivatal elérhetőségei: honlap: http://prestatiisocialecv.nd.ro, telefonszám/fax: 0267.311.917, postacím: Gen. Grigore Bălan utca 14. szám, 2. emelet, Sepsiszentgyörgy. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.