Felhívás!

Gőzerővel dolgoznak a Perkőn

Gőzerővel dolgoznak a Perkőn Kovászna megye

Megannyi gép dolgozik a Kiskászon és Kézdiszentlélek közötti, a Perkő alatt átvonuló úton. Amint arról beszámoltunk, az útszakasz teljes korszerűsítésen esik át.

Terepszemlénk során a római katolikus templommal szembeni feltérőnél tehergépkocsik sora várakozott arra, hogy a szállított építőanyagot leüríthesse. A járművek az alapozáshoz szükséges sódert szállítják, amiket az erőgépek simítanak el. A munkálat a temető felső bejáratához közel zajlott, a gépkocsik egyenként tértek fel a helyszínre, de az úton többet is találtunk belőlük, így az építőanyag szállítása folyamatos. Egy másik munkacsoport a megyei útról nyíló, a templom felé vezető lépcsős járdán dolgozott. A hősök emlékműve mellett levezető, régebben betonnal burkolt feljáró is teljesen megújul, az obeliszk előtt emiatt rengeteg építőanyag van felhalmozva.

Amint arról már beszámoltunk, több éves munka gyümölcse érett be Kézdiszentléleken, ahol az önkormányzat megbízásából a Valdek Impex Kft. megkezdte a perkői úton a munkálatokat. A jelentős beruházás során az utat már megszélesítették, az alapozást követően majd bitumennel burkolják. A Dinnyéskő és a Tarnóczi-vár mellett is elhaladó, a Perkőre nyitó út rendkívüli fontossággal bír, hiszen egy sor látványosság kéznyújtásnyi közelségbe kerül. A Szent István-kápolnával koronázott hegycsúcs alatti átjáró ugyanakkor a községi úthálózatba is be fog kapcsolódni, így a szentlélekiek egy újabb minőségi útszakasszal gazdagodnak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások