Felhívás!

Gasztronómiai Pontok

Gasztronómiai Pontok Kovászna megye

Október 24. és november 30. között a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság szakemberei – a helyi közigazgatási tanácsok segítségével – találkozókat szerveznek a megye területén: itt ismertetik, hogy milyen feltételeket kell teljesíteni a Helyi Gasztronómiai Pontok létesítésére és működtetésére.

Mi is az a Helyi Gasztronómiai Pont? Olyan, a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságnál hivatalosan bejegyzett családi vállalkozás, ahol a vendégeknek a közélelmezési feltételek betartásával hagyományos ételeket lehet felszolgálni, előállítani.

A Helyi Gasztronómiai Pont olyan korlátozott menüsort állíthat elő és szolgálhat fel, amely legtöbb 2 levest, 2 főételt és 2 desszertet tartalmazhat. Az előállított menüsort a készítés napján el is kell fogyasztani. A menüsort kizárólagosan csak a vállalkozó, illetve annak családtagjai állíthatják elő, illetve szolgálhatják fel. A tevékenységben résztvevő személyeknek rendszeres orvosi szűrővizsgákon kell átesniük. Az alapanyagokat csakis a megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságnál hivatalosan engedélyezett vagy bejegyzett egységekből lehet beszerezni (ahol állandó állategészségügyi felügyelet van).

A Helyi Gasztronómiai Pontokat jogi személyek működtethetik: Kft., családi vállalkozás, engedélyezett magánszemély. A működéshez szükséges információkat az igazgatóság szakemberei ismertetik az érdeklődőkkel az intézmény székhelyén november 3-tól (naponta 9-13 óra között), addig a megye öt hatósági élelmiszervizsgáló körzeténél (székhelyük a piacokon) a következő program szerint: 26-án 9 órától Kovásznán és 12 órától Kézdivásárhelyen, 27-én 9 órától pedig Bodzafordulón. 24-től Sepsiszentgyörgyön és Baróton tájékoztattak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.