Felhívás!

Fűtéstámogatás rászorulóknak

Fűtéstámogatás rászorulóknak Kovászna megye

Folytatódik a fűtéstámogatás igénylése a 2021. január–március közti időszakra, folyamatosan várják a dossziékat a megyeszékhelyi Szociális Igazgatóságon.

A fűtéspótlékot sepsiszentgyörgyi lakosok igényelhetik a Szociális Igazgatóságon, azok a családok, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 800 lejt. Ez az összeg tavaly 750 lej volt. A támogatás révén a földgázzal és villanyárammal történő fűtés vagy szilárd tüzelőanyag költségeinek egy részét térítik meg.

A havi jövedelem megállapításakor a kérés leadását megelőző hónap bevételeit veszik figyelembe, de bármilyen változást öt napon belül jeleznie kell a hivatalnál a kérvényezőnek. A jogosultságot bizonyító dokumentumok mellett az iratcsomónak egy kérést is, valamint nyilatkozatot is kell tartalmaznia. Ezek átvehetőek a Szociális Igazgatóságon.

A különböző fűtéspótlékot igénylők száma egyébként jelentősen csökkent Sepsiszentgyörgyön – mondta a tavalyi szezon végén, márciusban az akkori alpolgármester, Sztakics Éva. Míg két évvel ezelőtt közel 700-an tettek le kérést, tavaly ez a szám szinte felére csökkent. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.