Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Hangrobbanás Páké fölött

FRISSÍTVE: Hangrobbanás Páké fölött Kovászna megye

Erős robbanás okozott riadalmat Kovászna megyében szerda délelőtt. A robbanás keltette zajt szerte a megyében lehetett hallani, de legintenzívebben Páké környékén. Többen jelezték, hogy a lökéshullámtól beremegtek a házak ablakai. FRISSÍTÉS: A védelmi minisztérium közölte, egy F16-os repülőgép okozott hangrobbanást.

Hirdetés
Hirdetés

Kollégáinkat Páké területén megállította egy rendőrautó, amelyben egy női és egy férfi rendőr ült. Megérdeklődték, mi járatban vannak, majd azt közölték velük, hogy nem robbant fel semmi, katonai gyakorlat zajlik a térségben.

A polgármester sem kapott semmiféle értesítést. Más rendőrt, katonai járművet nem láttak a faluban, a jelek szerint teljes csend és béke honol mindenütt.

Kollégáink jelenleg a helyiektől érdeklődnek. Részletek később.

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, vizsgálataik alapján nem történt semmiféle incidens, hozzájuk nem érkezett jelentés ezzel kapcsolatban, a zaj forrását nem sikerült azonosítani.

A védelmi minisztérium késő délután közölte, Kovászna megye fölött egy F16-os vadászgép gyakorlatozott, amely átlépte a hangsebességet és ezzel hangrobbanást okozott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. november 25., 14:56
   ÉRTÉKELÉS: 38

   Ha jól sejtem, a hangsebesség átlépése lakott terület felett tilos, legalábbis a zunijó területén. De hát, ugye… van egy-két tagország, ahol mindent is szabad. Egyeseknek!

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 14:35
  ÉRTÉKELÉS: -10

  Jon a valasztas meg kell allitani a szekelyfoldi valasztokat,,maradj otthon es hord a maszkot,,, igy nyerik meg a kituzottcelt, de valyon akik kitalaltak nem veletlen Erdelyiek ?….?….. minek nevezhetok ..?..?

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 14:10
  ÉRTÉKELÉS: 52

  “…hogy nem robbant fel semmi, katonai gyakorlat zajlik… “, tehát szinte biztos, hogy valami szokatlan történt, csak el kell “musamalizálni”, régi jó román szokás szerint! Rendőrautó jelenléte a térségben, pontosan akkor… és éppen pontosan az újságírók autóját állítják meg – mintha pontosan tudnák, hogy ők újságírók – valami bűzlik halkan…

  • User
   Dátum: 2020. november 26., 17:14
   ÉRTÉKELÉS: 2

   m,hogy értsék mások is…,muşamalizalni’ =elkenni,eltussolni,elmismásolni…próbáljuk meg a román szavak jelentésének magyar fordítását egy magyarul írt szövegben.

   • User
    Dátum: 2020. november 27., 12:03
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nos, magának igaza van… de ez a szó, hogy musamalizálás, valahogy jobban illik ide, mégha nem is magyarul van. Mert Romániában még a magyarok is “musamalizálnak”. 😀

    • User
     Dátum: 2020. november 27., 14:41
     ÉRTÉKELÉS: 1

     akkor…motorkaszka,preláta,maszlina,buletin,adeverinca, borkány , punga,ránga,árdé,majó stb. ezeket is azért használják?Emlékszem,amikor kigúnyolták a csángokat.ikor román szavakat használtak..
     gára,trén.Pedig én úgy tudom a mondás szerint ,hogy nyelvében él a nemzet

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 14:21
  ÉRTÉKELÉS: 31

  Biztos forrásból tudom, hogy földönkívüliek voltak, s az amerikai rejtett légvédelmi ágyúk lőtték ki. Nem akarják, hogy bárki érdeklődjön, tömeghisztéria lenne belőle.

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 15:34
  ÉRTÉKELÉS: -7

  A szokásos erődemondtráció !6 nap mulva 1.je.Ha mem lehet a földön ,akkor legyen vizen meg levegőben.A földön lerobban a tábornoki jármű,a levegőben a valami,vizen meg léket kap a …dinnye!

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 15:22
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Kit néznek hülyének ezek a mi pénzünkön dőzsölő ingyenélő barmok?
  Jelzem, ha ők nem voltak katonák, hát sokan vagyunk akik katonai szolgálatot teljesítettünk, -jó magam az Országos Légvédelmi Parancsnokságon és az egye Légvédelmi Dandárnál, tehát, ….eltévedt légi katonagépe nincsenek, véletlenek nincsenek és ez egy katonai géptől származó ,,valami” volt!!!!!!!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 16:25
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Legyünk hálásak, hogy szoktatnak a nemsokára kirobbanó nagyobb csetepatéra, viszont sajnos a gyenge idegzetűeknek már a településeinken “randalírozó” hangosbemondó “kegyes” tájékoztatása is “gyomorrontást” eredményez. De meg vagyunk győződve, hogy “nemsokára”, amikor eljön az igazi KORSZAKVÁLTÁS, nemcsak “ők” mint parancs végrehajtók, hanem főnökeik is HÁROMSZOROSAN MEGKAPJÁK JUTALMUKAT! Mert a gazság és hazugság uralmának vége lesz, hamarabb mintsem gondolják, ÖRÖKRE! Egyébként emlékezzünk, hogyan jutottak uralomra: vérfürdőt rendezve a sarló és kalapács égisze alatt! Sok ártatlan embert meghurcolva, kivégezve. Majd megrendezték a “rendszerváltást” zseniális húzással, és mundér cserével. Az elvtársból “úr” lett, de miként kutyából nem lesz szalonna, belőlük sem lesz soha tisztességes ember. Ezt igazolja harminc éves ténykedésük, urakként! Most beléptünk az utolsó felvonásba, amely még számukra tündöklést hoz, de utána szégyenteljes elbukást, csúfos lelepleződést, megalázó vereséget! Akkor majd még az egérlyuk sem fog számukra menedékül szolgálni! Ezt ne fenyegetésként fogják fel, hanem “testvéri figyelmeztetésként”! Mert még MA és HOLNAP érvényes, de tovább nem!

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 16:04
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Mit titkolnak? Nem történt semmi az beszéd, frászt hozzák ránk, nem elég a COVID, meg robbantak is, így kell felelmiteni a székelyeket, Isten verje meg akik ellenünk vannak.

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 17:37
  ÉRTÉKELÉS: 1

  2 lövést adott le, talán ugyanaz a repülőgép pár perc időközzel! Délnyugat? irányába tartott a gép és távolabb tőle robbant a lövedék(én Ozsdola- Gelence irányába saccoltam). Később északkelet irányába megismétlődött az egész, de az már nem akkora hangzavarral! Mindenképp állatok ezek a bocskorosok! Gép maradványt ne keressenek, mert nincs!!!

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 17:31
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nem a hangsebességet lépte túl a gépecske, hanem 2x is meghúzta a ravaszt valami őrült! Erre van pénz + speciális nyögdíjakra!😊

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 17:31
  ÉRTÉKELÉS: -1

  De szerintem ez nem véletelen,hogy pont itt romániában és pont romániai katonák legyenek.De lehet hülységet mondok ,lehet ez azért volt ,hogy Iohanist figyelmesztesék.Ez álltal lehet annak is a jele,hogy 3. világháború lesz.Vagy csak a COVID-19 engeték ki.

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 17:42
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Pont online órám volt és az egész osztály hallotta és eltelt vele egy fél óra hogy néztük ,hogy mi ez.Csernátonból is hallatszott a robbanás pedig elég messze van Pákétólk

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 19:14
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Kovászna megye erdelyén a fák úgy megrezzentek hogy a levelek is hullani kezdtek! Egymás után 3 robbanás később még volt egy. Ilyedség volt bőven! A repülő jó látható volt. A fejünk fölött ment!! Jól hallottuk mintha mellettünk lett volna!

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 20:50
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Pontosítanék! Kézdiszentlélek felett is átlépte ez a valami a hangsebességet! Ha lakott terület felett ez tilos akkor ez a lakosság önkényes rémítgetése. Itt is olyat dörrent hogy beleremegett minden.

  • User
   Dátum: 2020. november 26., 21:09
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Nem kellene félrevezetni a félvilágot.Nem Szentlélek fölött volt a robbanás,hanem Polyán fölött.Egészen pontosan Polyánban a Baric fölött.

   • User
    Dátum: 2020. november 27., 12:54
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Vagy Papolc felett, vagy Brassó felett, esetleg Prahova megyében. Nem tűnt fel, hogy sok helyről látták, tehát (nagyon) magasan történt így nehéz beazonosítani a pontos helyet.

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 20:35
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Emberkék ne ájvékoljatok annyit! Látszólag néhány vadászgép cicázott az égen, átlépvén a hangsebességet jött a bummm. Külföldön dolgozva, kb 50-80 km-re egy katonai reptértől, bizonyos időszakokban rendszeresek voltak az ilyen fajta bumm-ok, cikázások az égen. Ott tök normális, itthon…?

 • User
  Dátum: 2020. november 25., 22:55
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Érdekes, főleg mivel onnan 80 km re is elég intenzíven érződött…. Azt hittem ráesett vmi a házunkra.. Fura is volt az eset utáni síri csend…. 🤔🤔🤔 De találtak magyarázatot, az a lényeg 🤨🤨🤨

 • User
  Dátum: 2020. november 26., 8:20
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A sok kötekedőnek. Értelmezze az incidens szót is, ne ragadjon le a “nem történt semmi” résznél. Ráadásul a helyi lehet ne is tudta vagy nem nyilatkozhat a részleteketről. Azért csak kíváncsi vagyok, valaki látta a repülőket? A csík és annak alapján, hogy Csíktól Brassóig hallatszott inkább hajlok nagy magasságban történt meteorit robbanásra. Ha voltak repülők ott, akkor más, lehet folyamatosan ment hangsebesség felett, de azok a nyomok csak gyanúsak.

 • User
  Dátum: 2020. november 26., 11:45
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A hangrobbanás a szuperszonikus repülés során a földfelszínen végig hallható, nem csak a hangsebesség átlépésekor. Érdekes senki nem hallotta a vadaszgepet sem a robbanas előtt sem utána. Nezzetek meg videokat a video megoszo csatornan, ott elég tiszta, hogy mi hallatszik amikor egy vadászgep atlepi a hangsebesseget. Nemcsak robbanas van hanem hallatszik a gép erőteljes hangja. Ja, az itt nem volt, csak hangrobbanas 😊. Hülyének néznek.

 • User
  Dátum: 2020. november 26., 12:57
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Megvan! A fuszulykafőzelék robbant fel amit 1.re készítenek mobilkonyhákban .Nem működött jól a dzelep s a sok fuszulykagőz berobbant.

 • User
  Dátum: 2020. november 26., 23:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Sa auzit chiar si in judetul Prahova comuna Izvoarele dat Homoraciu . Acelasi lini s-au văzut pe cer si au continuat să circule in curbe timp de o oră

 • User
  Dátum: 2020. november 27., 11:17
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Nos a Robanás után miért teremtek oda röktön a katonaság?
  Valamit el akarnak tussolni.
  Valami közeleg. Most is pont olyan hangot halok mind az nap.

  • User
   Dátum: 2020. november 27., 13:49
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Hol volt ott a katonaság? Egy másik cikkben le volt írva, hogy az újságírók kimentek Pákéba és a legelésző teheneken és egy kósza rendőrautón kívül senkit és semmit nem találtak. Katonai gyakorlat zajlik, történt egy hangrobbanás, sztori vége. Az egyetlen gond, hogy a drága hatóságok ezt nem kommunikálták le megfelelően, s hagyták, hogy mindenki gyártsa a hülyébbnél hülyébb teóriákat.

 • User
  Dátum: 2020. november 27., 20:59
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Röktön ot votak tusolni. Robant a melek visz a kaszányba. Met a hank megrobpant a meterorit a lefegőbe. Nos. Nem teremtek a katonasák. Halok mind en nap kicsit. Közeleg falami naty bompa. trágar lyó istenem segiccs mek. Ne öljed a matyar nyelfet ennyi re. Me mekhal asz is. kofidiszba. 19 ety hílyán hússz.

 • User
  Dátum: 2020. november 29., 9:23
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A ,musamalizáló’ részére.Amikor beszélgetés közben használunk idegen szót ,akkor azt nem tehetjük idézőjelek közé!Elmész Magyarországra és olyan szavakat használsz ,akkor ne csodálkozz hogy lerománoznak.

  • User
   Dátum: 2020. november 29., 13:19
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Akkor te métt es tetted idézőjelbe? S osztán, akkor kezgyél tanítgatni mást, amikor tisztába’ leszel az írásjelek helyes használatával!