Felhívás!

Frissítette a tanfelügyelőség az oktatási intézmények működési forgatókönyveit

Frissítette a tanfelügyelőség az oktatási intézmények működési forgatókönyveit Kovászna megye

A Kovászna megyei tanfelügyelőség  frissítette az iskolák és óvodák működési forgatókönyveit a november 22-27. közötti tanítási hétre vonatkozóan.

Az előző hetekhez képest változás, hogy hétfőtől engedélyezett a jelenléti oktatás a 3 ezrelék alatti fertőzöttségi rátájú települések valamennyi iskolájában és óvodájában, a tanintézetek személyzetének átoltottságától függetlenül.

Azokon a településeken, ahol 3 ezrelék fölötti a fertőzöttségi arány, továbbra is csak azokban az intézményekben lesz fizikai jelenléttel történő oktatás, ahol a a személyzet átoltottsága eléri a 60 százalékot.

A friss adatok alapján a megye 309 tanintézményéből 210-ben jelenléti oktatás lesz, míg 99-ben továbbra is online tanulnak a diákok. Ez jelentős előrelépést jelent az elmúlt héthez képest, amikor csupán 83 helyszínen zajlott fizikai jelenléttel az oktatási-nevelési tevékenység.

A teljes lista ITT böngészhető.

Országos szinten 16.120 tanintézetben lesz jelenléti oktatás

A tanügyminisztérium tájékoztatása szerint az ország összesen 17.912 tanintézetéből 16.120-ban fizikai jelenléttel zajlik majd az oktatás jövő héten. Ezekbe az iskolákba és óvodákba összesen több mint 2.600.000 gyerek jár.

A többi 1792 tanintézetben továbbra is online oktatás lesz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.