Felhívás!

Föld órája

Föld órája Kovászna megye

Szombaton este fél 9-kor egy órára Barót központjában is lekapcsolták a közvilágítást. A Föld óráját ünnepelték,  a központi bányászszobor mellett többtucatnyi fiatal, de felnőtt is gyülekezett, hogy együtt hívják fel a figyelmet bolygónk tartalékainak végességére.

Az összegyűltekhez köszöntő szavakat Egyed Emőke, a Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesület vezetője intézett, elmondva, hogy a Föld órája megmozduláshoz nemcsak Barót, de Erdővidéken más települések is csatlakoztak, például Vargyas, vagy Nagybacon. Utóbbi települést külön is méltatta, hiszen ott már régóta szokás az, hogy az egyébként is spórlos közvilágítást éjfél után kikapcsolják.
A szobor talapzatára a résztvevők gyertyákból kirakták az akciót jelképező 60-as számot, majd ezek meggyújtása után színes lampionokat eregettek a magasba, jó hangulatot kölcsönözve a rendezvénynek, amit mellékesen még Józsa Zalán gitárjátéka, és a felszolgált finom mentatea is fokozott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. március 28., 11:06
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Nem evente egyszer kellene szerepelni hanem az egesz even at energiatakarekosan elni nem egyszer tortenik meg hogy pazarolyuk a villanyaramot ( pl naphosszat eg a kozvilagitas, vagy mas pl . a Kezdivasarhelyi 2 -es ipari park ami ugy ki van vilagitva mint Texas) !!! Ezekre a dolgokra kellene figyelni nem evente egy orat szerepelni !!!