Hirdetés
Hirdetés

Fogynak a sírhelyek a temetőben

A sepsiszentgyörgyi közös temető bezsúfolódott, egyre sürgősebb lenne a kibővítése. Az illetékesek lapunk érdeklődésére kifejtették, hogy jelenleg is tárgyalások zajlanak, még egyetlenegy földtulajdonosnak rábólintania, és nekifoghatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Lapunk pontosan 3 éve, júniusban számolt be arról, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat egy újabb területet vásárol a közös temető bővítése céljából, akkori soros ülésén fogadta el a város képviselőtestülete az erre vonatkozó határozatot. Azóta számos tárgyalás zajlott, a temető pedig egyre jobban zsúfolódik.

Máthé László, a temetőt adminisztráló Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője kérdéseinkre elmondta, hogy a temetőben „véges a helyek száma”, jelenleg még azzal van szerencséjük, hogy régen nagyon sok sírhelyet előre, „halott nélkül” megvásároltak egyesek, így megvan a helyük, ahová temetkezhetnek.
– Egyre kevesebb, és egyre hátrább akad csak olyan sírhely, ami még nincs megvásárolva. Zsúfolódunk, elengedhetetlen a temető bővítése – avatott be.

Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere lapunknak kifejtette, hogy múlt hónapban is egyeztettek azzal a földtulajdonossal, akinek a rábólintására várnak.
– Csupán egy területtulajdonossal nem tudtunk még kiegyezni. Külföldön él, így nehezebb, lassú az egyeztetés. Építeni akarnak a területen, a város felajánlott egy másik lehetőséget, jelenleg várjuk a válaszukat. Már megvásároltunk közel 4 hektár területet, ez az utolsó parcella a bejárás miatt lenne kritikus, hiszen szeretnénk megnyitni az Otthon sétányról egy második bejáratot, ahová parkolót is elképzeltünk – részletezte az alpolgármester, reményét fejezve ki, hogy mihamarabb választ kapnak ajánlatukra. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások