Felhívás!

Fizetik az előlegeket

Fizetik az előlegeket Kovászna megye

Több mint tízezer háromszéki gazda kapja meg november végéig a 2017-es esztendőre az előleget a mezőgazdasági munkákra. A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) jó ütemben folyósítja a támogatásokat.

Az intézmény illetékesei szerint Kovászna megyében 10 739 támogatási kérelmet hagytak jóvá, ami a benyújtott kérések 89,3 százalékát teszi ki. Értesüléseink szerint a háromszéki gazdák igen jelentős része (899 gazda, azaz a jogosultak 83,71 százaléka) már magkapta az előleget. A helyi APIA vezetői úgy nyilatkoztak: nem lesznek fennakadások, a hátralévő két hétben mindenki hozzájut a pénzéhez. Az érvényes jogszabályok értelmében az előlegeket október 16. és november 30. között kell folyósítani.

Országos szinten 735 ezer gazda jogosult támogatásra, ez az igénylések 88,8 százalékának felel meg. A minisztérium 902 millió euróból fizeti az előlegeket.

Petre Daea miniszter ígérete szerint december 1-jétől elkezdik az elszámolások átutalását is. A mezőgazdasági minisztérium a kevés kedvezményezett között volt a szerdai költségvetés-kiegészítéskor: további százmillió eurót szavazott meg a kormány az állattartás támogatására. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.