Felhívás!

Fizeti az előleget az APIA

Fizeti az előleget az APIA Kovászna megye

Elkezdte utalni a területalapú támogatás előlegét a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA). Megyei kirendeltségének adatai szerint Háromszéken több mint tízezer gazda jogosult a támogatásra.

György Ervin azt mondja: bár idén a koronavírus-járvány miatt speciális körülmények között került sor a dokumentáció átvételére, az adatfeldolgozás gördülékenyen ment, így nem várható fennakadás a kifizetésekkor. Az átutalásokat a terveknek megfelelően október 16-án megkezdték, a folyamat november végéig tart – részletezte megkeresésünkre az APIA háromszéki fiókegységének igazgatóhelyettese.

– Az előleg a teljes összeg 70-85 százalékát teszi ki, és a szokásnak megfelelően a kisgazdákkal kezdődik. Az előleg november 30-áig kifizetjük, az elszámolást december 6-ától utaljuk – közölte az aligazgató.

Kovászna megyében összesen 12.635 gazda 116.025 hektárra kért területalapú támogatást. Ez 140 igénylővel kevesebb, mint tavaly, de 2800 hektárral több, mint egy évvel ezelőtt. A struktúra változását azzal magyarázzák a szakemberek, hogy az erőgépek jobb kihasználása és a termelési hatékonyság növelése érdekében egyre nagyobb földterületeket vonnak össze. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 19., 22:36
  ÉRTÉKELÉS: -4

  A gazda eladja a terményt, a munkás dolgozik a fizetéséért! A gazda pluszba miért kap támogatást?! Nevetséges! Ennek a világnak véget kell vetni! 30 éve csak segély &támogatás közt léteznek sokan!

  • User
   Dátum: 2020. október 20., 12:45
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Ha jol ertem , akkor a gazdanak csak annyi munka jut , hogy eladja a termenyet. Semmi befektetes , semmi munka , semmi idojarasi vagy kartevoi riziko!! A munkas , mindezektol fuggetlenul dogozhat es kapja a fizeteset. Nagy ur az irigyseg!! Ettol fuggetlenul , hozza kell fogni gazdalkodni, belekostolni ebbe a kenyelmes es jol jovedelmezo vallalkozasba es nehany evnyi tapasztalat utan osztani az eszt!!