Felhívás!

Fizetésemelést kaphatnak

„Érdekes” következményei (is) vannak a koronavírus-járványnak. A kormánynak „eszébe jutott”, hogy valahogy kimaradtak a béremelésből a kórházakban dolgozó labororvosok, biológusok, vegyészek, gyógyszerészek.

„A legjobb román gyakorlat szerint, akkor foglalkozunk egy területtel, amikor – szó szerint – embe-rek halnak meg. Csak mi, és csak ha a fontosabbakat számítom, tizenkét törvénytervezetet és módosítást nyújtottunk be az évek során, hogy megoldjuk a problémát, de soha nem volt prioritás” – mondja Vasile Neagovici, a Sanitas Szakszervezeti Szövetség Kovászna megyei elnöke.

– Ezek a tervezetek évekig vándoroltak egyik fiókból a másikba, de soha senki nem foglalkozott komolyan velük. Most, hogy a laboratóriumok főszerepet játszanak a járvány kezelésében, a kormánynak végre eszébe jutott, hogy nem emelték az itt dolgozók fizetését a velük egyenrangúakkal együtt, hogy ellentétet, sőt gyűlöletet szítottak – mondja Neagovici.

A szakszervezeti vezető abban bízik, hogyha ez a kategória, az orvosokhoz hasonlóan megkapja a 2022-ben esedékes bérét, akkor „enyhül a feszültség a rendszerben”.

Óvjuk őket, akik védelmeznek

SMS-kampányt indított a Vöröskereszt Kovászna megyei szervezete. Az „Óvjuk őket, akik védelmeznek” jelmondat jegyében bárki adományozhat 2 eurót, elküldve a COVASNA szót SMS-ben a 8837-es számra (az ország összes mobil hálózatában érvényes szám). Pénzadományt ugyanakkor közvetlenül a szervezetnek a Román Kereskedelmi Bank sepsiszentgyörgyi fiókjában nyitott számlájára is lehet küldeni: RO14RNCB0124038020540001 (lej), CIF 4860296, SCRR Filiala jud. Covasna. A begyűlt összeget mindenekelőtt a megyében működő egészségügyi egységek alkalmazottai védelmére szolgáló fogyóanyagok, illetve a COVID–19-cel fertőzött személyek kezelésében nélkülözhetetlen anyagok beszerzésére fordítják.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 16., 12:51
    ÉRTÉKELÉS: 6

    A villanyszerelőről, víz-gáz szerelőről (oxigén!), beszerzőről (maszk, fertőtlenítőszer!), műszerészről, munkásról stb. még mindig megfeledkeztek. Pedig ők is ott vannak minden nap, és ma sokkal nagyobb szükség van rájuk, mint bármikor.