Felhívás!

Figyelmetlen volt a sofőr

Figyelmetlen volt a sofőr Kovászna megye

Vasárnap egy figyelmetlen traktorista járművével összetörte a székelytamásfalvi székelykaput, amit 12 éve állíttatott az önkormányzat. Az illető azt ígérte, hogy egy „majdnem új kaput” készíttet a régi helyébe.

A zabolai traktorista a mezőről hordta be a szalmabálát, azonban azok túl magasra voltak rakva, és a felső részük fennakadt a tamásfalvi iskola előtti székelykapun, és kidöntötte azt. A kapu mindhárom lába kitörött.

Ambrus Attila tamásfalvi falufelelőstől megtudtuk: a kaput gelencei faragók készítették, de mivel juharfából készült, ami nem annyira időtálló, így elkorhadt, igaz, még pár évet kihúzott volna. A falufelelős hozzátette: a traktorista járt már a községházán, és azt ígérte, megcsináltatja a kaput, vagyis egy majdnem új székelykaput készíttet helyébe.

– Az új kapunak cserefából kell készülnie – szögezte le Ambrus, megjegyezve: hétvégén további egyeztetés lesz az önkormányzat és a figyelmetlen traktorista között.

Több helyi lakos úgy véli, jobb, hogy emberi beavatkozás által dőlt ki a kapu, mintsem egy erősebb szél döntötte volna ki, tragédiát okozva.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.