Felhívás!

Felújítják az ingatlant

Átkerült a Háromszék Táncegyüttes ügykezelésébe a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdió terme, amelyet nemrég vett át a megyei önkormányzat a várostól. Egy erre vonatkozó határozatot soros ülésén fogadott el a megye képviselőtestülete.

Tamás Sándor megyetanácselnök elmondta, erre azért volt szükség, mert addig nem végezhettek ott beruházásokat, amíg az épület nem került a megye tulajdonába. Megjegyezte, korábban már egyeztetett a Háromszék Táncegyüttes vezetőségével és munkatársaival, amikor arra kérte őket, tegyenek egy „maximalista” javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy az épület minél színvonalasabb legyen. A Háromszék Táncstúdiót eddig is a Háromszék Táncegyüttes használta.

Tamás szerint többek között feljárót kell építeni, de fontos lenne egy teherszállító lift beszerelése is, hogy a díszleteket, kellékeket fel lehessen szállítani az emeleten található előadóteremig. Ugyanakkor a világítási gondokat is kellene orvosolni, valamint füstelszívó rendszert is ki kellene építeni. Arra a kérdésre, hogy az idén elkezdik-e konkrétan a munkálatokat is, a tanácselnök nem mert becslésekbe bocsátkozni.

„Ötlet van, elképzelés van, pénz is van, de nem merek válaszolni sem igennel, sem nemmel”, mondta Tamás Sándor, aki szerint a közbeszerzési eljárások miatt gyakran hónapokat kell várni arra, hogy egy munkálatot elkezdhessenek. „Ezért nem merem azt mondani, hogy a nyári szünetben valamilyen típusú munkálat már lesz, de kértük, hogy a maximális igényeket fogalmazzák meg, prioritási sorrendbe tegyék, majd utána leülünk a vezetőséggel, és megnézzük, hogy mit mikor lehet elvégezni”, összegezte a tanácselnök.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.