Felhívás!

Felszereléssel gazdagodtak

Felszereléssel gazdagodtak Kovászna megye

A New Fashion és Zarah Moden készruhagyáraknak, illetve a Wegener–Pro Sanitate Alapítványnak köszönhetően ismét nagy értékű felszereléssel gazdagodott a kézdivásárhelyi kórház: ezúttal az újszülöttosztály és a fül–orr–gégészet kapott performáns felszereléseket.

Az adományt dr. Kinda Levente fül–orr–gégész és dr. Fetés Kinga újszülöttgyógyász vette át Bakk Vitális Kinga vezérigazgatótól. A 32 ezer lej összértékű adomány egy pulzoximéterből (ez egy életjeleket mérő, hordozható monitor, amely hét másodperc alatt képes szájhőmérsékletet mérni, 14 másodpercenként vérnyomást mér és egyéb létfontosságú életjeleket, tevékenységeket is monitorizál), illetve egy Dr. Oppel ST 501 nevű, a füll–orr–gégészeti műtéteknél használatos különleges műszerből, amit a sugársebészetben használnak.

Dr. Kinda Levente érdeklődésünkre elmondta: ebből a műszerből ez az egyetlen a megyében, és több típusú betegség kezelésére használható. Hatékonyan és kisebb szövetkárosodással lehet például polipot műteni, vagy éppen megszüntetni olyan bosszantó jelenségeket, mint a horkolás. Ezenkívül alkalmas többek között hipertrófiás rhinitis és különböző gyulladások kezelésére – tudtuk meg a szakorvosról, aki ezúton is köszönetét tolmácsolja a mecénásoknak. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.