Felhívás!

Felsőrákos felzárkózhat

Felsőrákos felzárkózhat Kovászna megye

Még ne kiabáljuk el, de talán Barót fejlődése, haladása szempontjából létfontosságú volt a város márciusi soros tanácsülése. Négy külön napirendi pontban négy külön beruházási tervet, illetve előtanulmányt hagytak jóvá a tanácsosok azért, hogy a város a Fejlesztési Minisztériumnál bejegyeztesse azokat, és pénzt igényelhessen kivitelezésükre.

A legelső a Baróthoz tartozó Felsőrákos vízhálózatának kiépítését célozza. Az itt lakóknak ezzel régi vágyuk teljesülne, mindennapi munkájukat is megkönnyítené a vezetékes víz. Az elmúlt években ugyanis a csapadékhiány miatt némely kút kiapadt, Barótról, ciszternás autóval kellett pótolni a hiányt, ami mindenkinek egy gonddal többet jelentett.

Ugyancsak elsősorban a felsőrákosiak lennének a haszonélvezői a második jóváhagyott tervnek is, mely révén felújítanák a faluba vezető bekötőutat, a Véczertől egészen Barót közigazgatási határáig, a székelyszáldobosi keresztút irányába. A faluban több mint egy évvel ezelőtt már elkészült az aszfaltburkolat.

– A legesélyesebbnek a támogatásra a vízhálózatot látom, de reménykedünk, hogy az út felújításának finanszírozását sem utasítják vissza – fogalmazott Lázár-Kiss Barna polgármester.

– Örvendek, hogy remény mutatkozik mind az út korszerűsítésére, mind a vízhálózat kiépítésére Felsőrákoson. Reméljük, ez a falu is mihamarabb felzárkózik a 21. század követelményeihez – jegyezte meg az elfogadott tervek kapcsán Kotecz Attila, Felsőrákos képviselője a baróti tanácsban.

Barótnak rég dédelgetett terve az, hogy az iskolák, melyek építését még 1990 előtt elkezdték, végre befejeződjenek. Dimény János volt iskolaigazgatót idézve, az építésükhöz fűződő történetnek is „szakálla” van már, az eredetileg tervezett ötből annyi év után két épület áll félkészen. A város azt szeretné, hogy legalább ez a kettő elkészüljön. „Gondolom, előnynek számít majd az, hogy oktatási intézményekről van szó” – mondta bizakodóan a település elöljárója, miután ennek a beruházásnak az előtanulmányát is elfogadták a tanácsosok.

Végül a városi sporttelep fejlesztésének tervét is megszavazták. Ennek keretében – amennyiben a kormány pénzt ad rá – új öltöző épülne, megújulnának az itt található focipálya lelátói, és a többi épület is. Egy tekepálya építését is tervezik. A telepen egyébként jelenleg is zajlik a munka: épülőben a műfüves pálya, mely már most, az eddigieknél sokkal korszerűbb látványt nyújt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.