Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Feljelentették a gyerekei

Feljelentették a gyerekei Kovászna megye

Sok háromszéki számára ismerős lehet Nicolae-Ciprian Vrânceanu (NCV) neve, annál is inkább, mivel Sepsiszentgyörgyön végezte a középiskolát, és szintén ebben a városban foglalt el fontos tisztségeket az elmúlt évtizedekben. Csaknem két évtizedig a Romtelecom Kovászna Megyei részlegének műszaki igazgatója volt, emellett a Demokrata-Liberális Párt (PDL) megyei első alelnöki tisztségét is betöltötte egy ideig. Politikai, köztisztviselői és magánemberi pályája szutykos mellékvágányra futott.

Hirdetés
Hirdetés

A bűnüldöző szervek kérésére a bíróság elrendelte NCV harmincnapos előzetes letartóztatását, egyelőre jogilag családon belüli erőszak, gyermekekkel szembeni rossz bánásmód, szexuális megrontás, valamint korrupció, hivatali visszaélés a „vádcsokor”, két fő ügy kivizsgálása párhuzamosan fut.

vádirat
Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 3.152.699 lejes károkat okozó bűncselekmény-sorozat okán vizsgálódik ellene. A vádirat szerint a 2009–2010-es időszakban, a Román Vasúttársaság távközlési ügyosztályának központi vezérigazgatójaként 57 fiktív (a gyakorlatban nem létező, vagy formális) szerződést kötött 27 céggel, kereskedelmi társasággal, a különféle szolgáltatások (tanácsadás, megvalósíthatósági tanulmány, szakmai minősítés stb.) zöme csak papíron létezett, s mint kiderült, nem is volt szükség rájuk. A formális szerződések pénzkifizetéseinek haszonélvezői NCV baráti és politikai köréből valók. Az ilyen jellegű kifizetések összege meghaladja a 3 millió lejt.

Az NCV elleni bűnvádi kivizsgálásokban megdöbbentő fordulat következett. Az özvegyen maradt férfi nyolc (!) gyermeke közül hárman bűnvádi feljelentést tettek. Az általuk leírt s elmondott vallomások szerint az „apa” a 2020–2022-es időszakban „házi gyűléseket” tartott három gyermeknek, széken ülve kellett hallgatniuk, ha nem fogadtak szót, megverte őket. Olykor letérdelve, kezet csókolva kellett bocsánatot kérniük. Mindhármukat – egyiküket 11 évesen – arra kötelezte, hogy pornófilmet nézzenek.

Azzal fenyegette egyik gyermekét, hogy leküldi az édesanyja mellé, vagyis a sírba. A hatósági kivizsgálások folytatódnak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. november 21., 14:37
    ÉRTÉKELÉS: 15

    Gyalázatos a tette! De van egy kérdésem? Ilyenkor hol vannak a személyes adatok védelmei? Egy tolvaj cigány esetében még a neve kezdőbetűit sem írják le, nemhogy a nemzetiségét…A rendőrség és bíróság a,, vádlott jogaira ” hivatkozva hallgat… Most meg név, kép, részletek, minden… A tanár esetében ugyanúgy… Akkor kiket is illet meg a személyiség védelme? Mi ez a kettős mérce? Egyesek esetében az elkövetőről semmit nem lehet megtudni, mások esetében még a lakcím is megadható? Végleges bírósági döntés előtt szolgáltathatnak ki adatokat? Csak ha fehér ember az elkövető?, ugye? Vagy mindenkit megillet a névtelenség védelme, vagy senkit! Ha tanár, orvos, mérnök az illető, akkor megfeledkezhetünk erről, ha cigány, akkor ugye névtelen?