Felhívás!

Felgyorsult a tesztelés menete

Felgyorsult a tesztelés menete Kovászna megye

Egy hét alatt mintegy 650 koronavírus-tesztet végzett el a Pro Vitam klinika realtime PCR módszerrel. A protokollnak megfelelően tovább zajlik a tesztelés, elsősorban a közegészségügy által küldött mintákat vizsgálják.

Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei kórház és a közegészségügy is szerződést kötött a magánklinikával, így 1000-1000 tesztet végeznek el az alkalmazottakon. A jelen helyzetben az a legfontosabb, hogy a kórházi személyzetet szűrni tudják, hiszen az egy góc, ahol a fertőzöttségi szintet alacsonyan kell tartani – mondta Fejér Szilárd kutató. Ha eddig két hét alatt 300 tesztet sikerült elvégezni, mostantól naponta akár 80-at is. A múlt héten már 650 tesztet végeztek el, ezeknek a személyeknek a nagy része egészségügyi személyzet és a DSP által küldött minta.

A tesztelések mindössze 5%-a magánszemélyeké, mert csak azoknak végzik kérésre, akiknek nagyon indokolt (betegek, veszélyeztetett kategóriához tartoznak, vagy éppen ahhoz szükséges, hogy kiengedjék őket a határon). Továbbra is van fontossági sorrend: a közegészségügyi hatóság által küldött mintákat mindig előre veszik, utána jön az egészségügyi személyzeté. A klinika oldalán található online kérdőív kitöltése alapján felveszik a kapcsolatot a pácienssel, és ha úgy ítélik meg, hogy szükséges a tesztelése, csak akkor csinálják kérésre – hangsúlyozta a kutató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 9., 12:47
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A humbuk virusbol egyesek jo uzletet csinalnak. A tegnap meselte el az allitolag covidban elhunyt szuceavai mentos testvere, hogy a fertozott sofor azert nem fekudt be a suceavai korhazba mert tudta, hogy ott ugysem lesz semmi eselye, hogy tulelje, hiszen 90 beteget egyetlen nover lat el, es az egesz korhazat 3 orvos. A betegek semmilyen gyogyszeres kezelesbe nem reszesulnek, meg paracetamolt sem adnak nekuk, ha otthonrol nem visz mindenki magaval. Az etelt, mint a leprasoknak a zart kortermek ajtoi elott a foldon hagyjak es miutan az ebedosztok elmennek a betegek onnet kell elvegyek az ebedjuket, a koszos folyosorol a foldrol . Tehat ezek szerint tesztelhetitek magatokat jopenzert, mert ha ilyen korhazakba fogtok bekerulni ott “amen” lesz mindnyajatoknak. Es meg egy dolog amiert a teszt ertelmetlen. Tegyuk fol, hogy a mai teszted negativ es megnyugodva kifizeted a teszt eredmenyet. Ettol meg egy fel ora mulva barhol, (uzletben, zoldsegpiacon, utcan stb.) megfertozodhetsz. Ugyhogy a teszt senkit nem ved meg a virustol !

 • User
  Dátum: 2020. április 9., 16:19
  ÉRTÉKELÉS: 4

  vagy fordítva. A teszt pozítiv, de hibás, befektetnek a kórházba, s addig új tesztet nem csinálnak, amíg nincsenek tünetek vagyis tényleg le nem betegszel. Le kell betegedni, így vagy úgy. Csak azt nem értem, hogy miért erőltetik a teszteket, ha nem megbízhtóak.