Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Felgyorsulhat a munka

Felgyorsulhat a munka Kovászna megye

Elviekben, ha minden jól megy, pár nap múlva a kézdivásárhelyi Bem József utca mindkét sávján lehet majd közlekedni. Tegnap folytatták az egyik sáv alapozását.

Hirdetés
Hirdetés

Tegnap billenőteknős tehergépkocsik hordták a Bem József utcába a töltést: nagy halmokban állt az építőanyag a bal oldali sávon. A Május 1. és a Bem kereszteződésénél talajgyalu terítette el az alapnak szánt anyagot, ami immár a második réteg, miután betonporral szórták meg az előző réteget. Ennek oka, hogy a talaj nagyon in­stabil, vizenyős, a szakemberek szerint úgy viselkedik, mint a szivacs.

Az átutazók és az ott élők számára sok vesződéssel járó munkálat dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester szerint a megye eddigi legkomplexebb útépítése, sehol sem kellett ennyit vesződni az alap készítésével. Szilveszter úgy tudja: amint az alapozás megvan, mindkét sávon lehet majd közlekedni.

A munkálatot az is hátráltatja, hogy a rétegek leterítését követően vett geológiai minták elemzése nagyjából egy hetet vesz fel, addig a munkásoknak nincs amit csinálniuk. Ez viszont sovány vigasz az ott működő cégeknek: az egyik vállalkozás embere lapunknak elmondta, mióta a munkálat zajlik, a forgalmuk nyolcvan százalékkal esett vissza… <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 7., 3:38
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Szégyen és nem a talajra kell fogni mintát azelőtt veszik a munkálatok elkezdese előtt . Egy komoly cég enyi idő alatt 300 km csinált volna meg de ez a cég egy nagy nulla. A két Sándor biznisze hajrá!!!

 • User
  Dátum: 2022. október 7., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Mi az hogy mintavétel most..
  A munkálatok elkezdése előtt kellett volna talajmintát venni, és tudni a “receptet” előre, nem kisérletezni menet közben.. az ott élők, vidékről beingázók, átutazók türelmével, idegeivel. Amatőr cég.. megrendelő..

 • User
  Dátum: 2022. október 7., 11:45
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Sok mindennel nem értek 1et! Ro mánia a studii de fezabilitateről híres!😂🤣🤣🤣 Itt időben elvégezhették volna!!!!
  Most a pénz fogyott el! Autóbehajtót készíttettem és 50 cm törtkövet tetetett a kivitelező + előtte geotextilt!!! Itt cementpór és patakbeli porond!😁😁😁 Mondom nem vagyok szakember, de nagyo röhejes, főképp 1 vizenyős helyre!!!!
  A másik a vasuti átjáró!!!! Amig fél sáv le van zárva semmit nem tesznek! Ott nem lehetne kijavítani?!

  • User
   Dátum: 2022. október 7., 13:51
   ÉRTÉKELÉS: 11

   A kép alapján valóban paták mederből kinyert un. porond kerul elterítésre. Abból minden lesz csak nem jo minőségű ut alapozás.

   De a közvélemény azért csodálkozik mert nem ismeri a jelszót:
   “új munka, új pénz” mind az elköltőnek mind a kivitelezőknek. a mienkből…..

   • User
    Dátum: 2022. október 7., 21:54
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Igen, ez nekem is feltűnt. Rá is kérdeztem, elviekben ezt kívánja a hely. Azt állítják, hogy több rétegben kerül alap (amiután ott jártam egy részen ismét muszáj volt felszedni). Na, lássuk. Üdv, B. L.

 • User
  Dátum: 2022. október 7., 12:44
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Hogy a Sovromconstructie nevű vállalat a ’40-es évek végén vagy az ’50-es évek elején végzett-e talajmintavételt, nem tudom. De azzal vagy anélkül úgy megépítették akkor ezt az utat, hogy a 2000-es évek elejéig csak újraaszfaltozni kellett időnként. A kelletténél kevesebbszer persze… Aztán hirtelen szivacsossá vált az altalaj…

 • User
  Dátum: 2022. október 7., 17:00
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Telen nagy a ho es nyaron nagy a sar…..MINDENKI tudta hogy milyen talajra szamithat ,hiszen a ceg es a fonokok nem Honolulubol erkeztek.A tobbi az csak mese hogy minel tobbe keruljon a ;munka;.Es fogadjunk hogy nagyon rovid idon belul[aszfaltozas utan]par helyen felfogjak vagni.