Felhívás!

Félgőzzel működik a Rara Avis

Félgőzzel működik a Rara Avis Kovászna megye

A Rara Avis madártani egyesület húszéves működés után már több ezer kezdeményezést, programot tud maga mögött, Háromszéken jelentős szerepet vállaltak fel a madarak népszerűsítésében, most – amikor a járványügyi áldatlan állapotok miatt anyagi gondokkal küszködnek – mégis többen megszólják, szidalmazzák őket. Részletekről, jövőképről beszélgettünk az egyesület elnökével.

Többen jelezték lapunknak, hogy nem sikerül elérni telefonon a sepsiszentgyörgyi Rara Avist, ennek tükrében kerestük fel Kelemen Lászlót, az egyesület elnökét, aki korábban lapunknak már kifejtette, hogy bajba kerültek anyagilag, így nehézkessé váltak a madármentések.

– Az interneten megtalálható egy régi, már nem működő telefonszámunk is, szerintem azt hívhatták a panaszosok, hiszen mi mindig válaszolunk a riasztásokra, még akkor is, ha azzal szembesítsük a segélykérőket, hogy sajnos nem tudunk megyeszerte utazni, és arra kérjük, hogy a lehetőségük szerint juttassák el a madarat Sepsiszentgyörgyre. Nincsenek pályázatok, így saját zsebből próbálunk betömni egy-két lyukat. Sajnos egyre nagyobb teret hódít a türelmetlenség, az udvariatlanság, így az utóbbi időben cifrábbnál cifrább szitkok célkeresztjévé váltunk, amikor megkértük a telefonálót, hogy juttassák el a sérült madarat hozzánk. Persze embere válogatja, olyanok is szép számban akadnak, akik azonnal megértik a gondokat, és felajánlják, hogy segítenek, ellátják a szárnyast, csak adjunk jó tanácsokat – avatott be Kelemen, hangsúlyozva, hogy jövő évre vannak kilátások pályázatokra.

Jelenleg az őszi vonulásra, ennek megfigyelésére összpontosítanak, érdekességeket jegyeznek fel – hiszen a madárbarátok számára ez a legszebb időszaka az esztendőnek –, de tudják, hogy hamarosan a hátramaradt gólyák miatti riasztások is indulnak, és újra kezdődik a magyarázkodás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások