Felhívás!

Felfüggesztett börtön

Felfüggesztett börtön Kovászna megye

Octavian Goga, (képünkön) a Népi Mozgalom Párt (PMP) színeiben képviselői mandátumhoz jutó háromszéki politikus két év és négy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A román sajtó szerint hajtási nélkül vezetett, és elutasította a vérvételt is.

A Legfelsőbb Bíróságon és Semmítőszéken szeptember 24-én kihirdetett ítéletet megelőzően, 2018. március 13-án Octavian Goga két év börtönbüntetést kapott azért, mert elutasította a köznyelvbe vérvételként beépült biológiai mintaadást a rendőröknek, és további egy évet azért, mert hajtási jogosítvány nélkül vezetett. A most hozott ítélet részben követi a korábbi döntést, és fenntartja a legsúlyosabbnak tartott két éves börtönbüntetést a vád egyik pontja kapcsán, míg a másiknál enyhítettek, négy hónapra csökkentve az egy éves terminust.
Octavian Goga a 2016-os parlamenti választásokon 1967 szavazatot kapott, mindössze eggyel többet, mint a Liberális-demokrata Szövetség jelöltje, mandátumát azután tartották igazoltnak, hogy az országos kosárból pótolták a szükséges voksszámot. 2017 júniusában arról értesítette a képviselőház állandó bizottságát, hogy kilépett a PMP-ből, és átigazolt a szociáldemokratákhoz.
Octavian Goga előpataki születésű, 1990 és 2006 között az erdészetnél dolgozott. Pár évvel ezelőtt megyei tanácsosi tisztséget is betöltött. Lapzártáig nem sikerült elérnünk, hogy megtudjuk, ezek után lemond-e mandátumáról. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások