Felhívás!

Felfelé ívelő pályán

Felfelé ívelő pályán Kovászna megye

Constantin Pătru helyi vállalkozó kedden jelentette be, hogy tervezi a fortyogófürdői komplexumot megvásárolni szándékozó Incitato Fortyogó Kft.-ben levő 50 százalékos tulajdonrészének felét, tehát 25 százaléknyi tulajdonrészt felajánlani a városnak, hogy úgymond ezzel is elősegítse az ügy holtpontról való kimozdítását. Ennek kapcsán is kérdeztük Hegedűs Ferencet, a helyi tanács gazdasági bizottságának elnökét.

– A komplexum eladásáért felelős bizottság elnökeként mit szól ehhez a szándéknyilatkozathoz?

– Ha jól tudom, egyelőre a szándék kinyilvánításáról van szó, konkrét ajánlattevés nem történt, így nem ismerjük a felajánló által támasztandó esetleges feltételeket sem. De ebben a kérdésben amúgy is a majdani helyi tanács illetékes dönteni szeptember 27-e után, bármiféle spekulációba fölösleges lenne most belemenni. Arra azért emlékeztetnék, hogy ebben az ügyben már bírósági döntés és tanácshatározat is született. Az Incitato Fortyogó Kft. bármikor megvásárolhatja az ingatlant a hivatalos felértékelő által megállapított és a helyi tanács által jóváhagyott áron, amely személyes véleményem szerint még így is jóval a piaci értéke alatt van.

– Egy lovas pályáról is szó esett, amit a fortyogói legelőkön létesítenének…

– Minden olyan beruházásnak örülök, ami az itteni emberek jólétének javulását szolgálja, ha lesz rá pénz, mi támogatni fogjuk ezt a kezdeményezést is. A helyi tanács számára viszont most a városi uszoda jelenti a prioritást, hiszen ez olyan fázisban van, hogy csak a tűzoltóság pecsétje hiányzik a tervről, és az Országos Befektetési Alap utána nyomban hozzákezdhet a kivitelezéshez. A héten látogatott megyénkbe ennek vezetője, és erre ígéretet kaptunk. A fedett műjégpályát is így tudtuk befejezni, az uszodát is megépítjük.

– Visszatérve a helyi tanácshoz, egy egytől tízig terjedő skálán hányas jegyet adna az elmúlt négy évben elért eredményekre?

– Legalább nyolcast. Tízest nem, mert nekem is van hiányérzetem, nem mindent és úgy sikerült megvalósítanunk, ahogyan szerettük volna, és olyan gubancokat is fel kellett vállalnunk, amik miatt nem mi vagyunk a hibásak, de az eredmények szembeötlőek. Bokor Tibor polgármester rengeteget tett azért, hogy annyi és olyan pénzek folyjanak be a városba Budapestről, Bukarestből és Brüsszelből egyaránt, amelyek nem csak a gazdasági fejlődést alapozzák meg, hanem biztató jövőképet vetítenek előre. A már több éve használatba helyezett műjégpálya mellett elég csak a Székely Katonanevelde vagy a minorita rendház folyamatban lévő felújítására, tartalommal való megtöltésére gondolni, most fogtak hozzá történelmi főterünk rehabilitációjához, az ipari parkok kezdenek élettel megtelni, és még hosszasan sorolhatnám. Azt hiszem, túlzás nélkül kijelenthetem, hogy az elmúlt fél évszázadban Kézdivásárhelynek nem volt olyan gazdaságfejlesztő programja, mint amilyen most van kibontakozóban.

– Mit gondol, vasárnap elnyerik a bizalmat ahhoz, hogy ezt a munkát folytatni tudják?

– Amennyiben a város lakossága a megvalósításokat, az általunk vázolt jövőképet veszi alapul, és a felelősen gondolkodók is elmennek szavazni, akkor biztos vagyok benne, hogy igen. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 10:05
  ÉRTÉKELÉS: 16

  A fortyogo csak maradjon meg a varosnak, en ugy tudom hogy a hivatalos felertekeles meg igy is csak 1/3 ara annak amilyen arak vannak a Fortyogo fele, tehat eggyertelmu hogy nem lovarda epulese a cel hanem egyeb ……

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 13:05
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Kivancsi leszek ki lessz az a TOKOS legeny aki a legelo rendeltetesenek megvaltoztatasat BEVALALJA!!! Ugyanis a legelok rendelteteset NEM SZABAD megvaltoztatni arra torveny van !!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 17:31
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Meg annak idején Török Sanyi szerette volna a testvére mezőre juttatni amiből sztriptíz bár lett volna ezért kellett elvenni Attilától,!!!

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 17:05
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nagyon sokat tettek….ez szep es jo…..de nem hallani sehol az uj munkahelyekrol,mert egy varosnak ez kellene legyen az elso,Utana lehet varni az adokat ..stb….stb..mert lassan Kezdibol egy zombi varos lessz,ezt nem latja senki(vagy nem is akarja).

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 19:41
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A tegnapi komentem amelybe arrol irtam hogy EGY ev alatt nem sikerult befejezni az ORBAN BALAZS utcat Kezdin nem engedtek megjelenni pedig ez a VALOSAG,de valakiknek faj az igazsag.Es a CENZURA mukodik.Aki nem hiszi jarjon utana:nezze meg hogy egy honapba hany orat “dolgoznak”a csikiak.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 26., 8:42
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ha jól emlékszem, Kovács Attila alatt teljesen lerobbant a létesítmény, talán még a vízfogysztást sem tudta kifizetni a Gospcomnak. De már rég működtethetné, ha nagyon akarná, hiszen a cége, amelyikben Patruval ketten a górék, eddig is megvehette volna, de csak a felét akarják kifizetni annak, amit a tanács kér érte. Padig amit a tanács kér, még az is a messze a piaci ár alatt van (12 euró/nm). Egyébként azt hallottam, hogy csütörtök estére Patru negyedszerre hívta össze a Foryuba a román pártok vezetőit, hogy meggyőzze őket, hogy álljanak Balázs Attila mellé, a Fortyogóért cserébe.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 26., 18:47
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A Vasut utcaba egy VADALLAT az ejjel kette tort nehany[8-10]a tavaly ultetett hars csemetet.Erdekes hogy az ilyen bunkokat SOHA_SENKI nem lassa.Hiaba van a varosnak helyirendorsege akik az atlagnal magassabb fizetest vagnak zsebre ha nem ernek agy zsebsz.rt.A ;hatranyos kissebbseg loversenyezhet ejjel az utakon ,a traktorral kihordanak a teruleskor egy szeker foldet az aszfaltra ,vagy tobb szaz meteren nyomon kovetheted a mezorol kijovo sart hullato mezogazdasagi gepeket, de INTEZKEDNI??????Fogadjunk hogy nem tudni hogy kiszantotta fol a Vasut utca veget a multkor,szimatek meg nyomoznak…..