Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Felelős önkénteseket díjaztak

Felelős önkénteseket díjaztak Kovászna megye

12.528 órát önkénteskedtek az idén a Vöröskereszt Kovászna megyei szervezetének ifjai, merthogy minden korban erőt lehet meríteni abból, ha másoknak jó szívvel szolgálunk. A segélyszervezet szombat délután a Míves Házban tartott gálán értékelte a legkitartóbbakat.

Hirdetés
Hirdetés

Felelősek vagyunk egymásért, és saját példánkkal mást is cselekvésre kell biztatnunk – szólt a jelenlévőkhöz a Kovászna megyei szervezet igazgatója, Pap Adolf, majd Opra Szende Zsófia önkéntes-koordinátor folytatta a gondolatot: felelősséggel jár a cselekvés, és a nem cselekvés is, esetenként pedig az lehet a jobb, ha nem teszünk meg valamit, amivel árthatunk. Elsősegélynyújtásra készenlétben állni, adományt gyűjteni, elsősegély-bemutatókat tartani, katasztrófavédelmi akciókban gyakorlatozni, de ajándék- és élelmiszercsomagot összeállítani, kihordani, öregeknél takarítani – csak néhány azon feladatok közül, melyekben a fiatalok  közösségben élhetik meg, hogy embernek, emberségesnek lenni jó. Az idei Civil liciten nyertes pályázatuk keretében szegény családok gyermekeinek juttatnak egy kis (vagy több) örömöt karácsonyra saját kezűleg készített ajándékokkal is.

A legtöbb ledolgozott óráért a gálán elismerésben részesült és arany oklevelet kapott Crintea Delia (378 óra), második Pitlák Szabina Hilda (431), megosztott harmadik helyre került Bedő Rebeka és Karácsony Levente, mindnyájan a sepsiszentgyörgyi székhelyű szervezet önkéntesei. A kovásznai magyar-román, viszonylagos függetlenséggel rendelkező vöröskeresztesek közül a legtevékenyebbek Andrei Adriana Roxana (166 munkaóra), Manea Vlad (124) és Costea Georgian (82).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük