A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Felborult a gumimatrac

Felborult a gumimatrac Kovászna megye

Mint azt már megírtuk tegnapi lapszámunkban, tragikusan végződött a Besenyői-tóban való megmártózás vasárnap két Brassó megyei fiatalember számára, ugyanis egyikük kórházba került, a társa pedig vízbe fulladt.

Az eset kapcsán 16 óra után többen is riasztották a Kovászna megyei készenléti felügyelőség munkatársait, akik az ilyenkor megkövetelt gyorsasággal és szükséges felszereléssel vonultak a helyszínre. Mindezek ellenére azonban a két veszélyben forgó élet közül csak az egyiket tudták megmenteni.
Szemtanúk elmondása szerint a 27, illetve 18 éves fiú egy gumimatracon sütkérezett, amikor eddig ismeretlen okokból kifolyólag a matrac befordult a vízbe. Az idősebbet a közelben lubickolóknak utolsó pillanatban sikerült kimenteni, a társa viszont elmerült még mielőtt a közelébe értek volna. A felkutatására két hanglokátorral ellátott gumicsónakkal, valamint csáklyákkal induló tűzoltókhoz Brassó megyéből riasztott búvárok, helybéli lakosok és turisták is csatlakoztak, de mindhiába. Több mint háromórányi kétségbeesett próbálkozás után vasárnap este már csak a 18 éves fiatalember élettelen testét sikerült a mélyből kiemelni.
Amint azt Tolvaj Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivőjétől megtudtuk, a történtek miatt testi sértést, valamint halált okozó bűntett gyanújával indítottak eljárást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.