Felhívás!

Fejlesztés Felsőrákoson

A Baróthoz tartozó öt település közül az önkormányzat az utóbbi időben Felsőrákoson végzett számottevőbb, látványosabb fejlesztést. Leaszfaltozták a település felé, illetve azon átvezető utat, és vezetékes víz is van a faluban.

Emellett egyéb tevékenység is zajlik: a főút mellett kibetonozzák a sáncokat, a kapubejáratok elé betonból hídlábakat öntenek. Kotecz Attila falufelelős, tanácsos elmondta, ez az útfeljavítással van összefüggésben, azt egészítik ki.
A helybéliek örülnek a beruházásnak, ám többen azért méltatlankodnak, mert szerintük egy kissé „elnyúltak” a munkálatok. (Ez valószínűleg az esős időszaknak is betudható – szerk.) Úgy tudják, és ezt a tanácsos is megerősítette, a jelenlegi aszfaltrétegre még ráhúznak egy koptatóréteget, rendezik a vízvezeték miatt felásott útszéli szakaszt is – egyszóval egységes falu- illetve utcakép kialakítására törekednek. Szakács László alpolgármester közölte, ezek a munkálatok benne foglaltattak abban az útfelújítási projektben, melyet a Helyi Fejlesztések Országos Programja révén pályázott meg Barót önkormányzata.

Mint megtudtuk, a vízvezetéssel kapcsolatban is van előrelépés Felsőrákoson. A munkálatokkal odáig haladtak, hogy a fővezeték már nyomás alatt van, következnének a bekötések a házakhoz, amit mindenkinek a maga költségére kell megoldania a kapuja előtti vízaknából. A szennyvízelvezetésre azonban még várniuk kell a felsőrákosiaknak.
A helyi iskolában a megyei tanács segítségével újították fel a vécét, a fűtés is rendben van, ám az alacsony gyermeklétszám fejtörést okoz: továbbra is dilemma, hogy megéri-e falufejlesztésbe fektetni, lesznek-e itt tíz vagy húsz év múlva fiatalok, gyerekek, akik élvezhetik majd a jelenlegi beruházás előnyeit…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.