Felhívás!

Fejetlen a pénzelosztás

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, a járványügyi szigorítások miatt kérdőívek segítségével kérték ki a lakók véleményét arról, milyen fejlesztésekre lenne szükség a településen. Továbbá az elöljáró az iskolakezdésről, illetve az idevágó nehézségekről is szólt.

A helyi fiatalokat is bevonták a felmérésbe: az ifjak, illetve egy tanácsadási cég segítségével kérték ki a település lakóinak a véleményét, ez is nagyban hozzájárul majd az elkövetkező tíz évre készülő falufejlesztési stratégiához.

– A lakosság igényei szerint szeretnénk kiépíteni a települést. Jelenleg a járványügyi helyzet miatt nem lehet falugyűléseket tartani, a kérdőíves megoldás pedig kézenfekvő. A helyi ifjúsági szervezet fiataljai juttatták el a háztartásokhoz a kérdőíveket, és a mikóújfalusiak 75%-a máris válaszolt, elmondta véleményét. A jövőbeli tervek mellett az elmúlt 4 év fejlesztéseiről is kérdeztük a falustársainkat. A kimutatás eredményeiről leghamarabb online felületen számolunk be – részletezte Demeter, kifejtve, hogy meglátása szerint a település legégetőbb gondja a vízhálózat, a víz minőségének javítása, illetve rendezni kell, hogy a minőséget ne befolyásolja ilyen nagymértékben, mint jelenleg, az időjárás.

A polgármester elpanaszolta, hogy a költségvetési év lejárt, így sajnos a romániai rendszer tükrében vissza kellett utalniuk a diákok ingyen ebédjére megkapott – és az iskolák zárva tartása miatt ki nem használt – tavalyi pénzösszeget.

– Most azzal próbálkozunk, hogy – abban az esetben, ha van igény erre – délutáni tanítást indítsunk, és ennek keretében biztosítsuk az ingyen ebédet – összegzett. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.