Felhívás!

Fejér László Ödön szenátor és id. Lomnici Zoltán közleménye

Fejér László Ödön székelyföldi szenátor és id. Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke üdvözli a székely politikai foglyok szabadon bocsátását kimondó jogerős bírósági döntést.

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt terrorizmus vádjával 5-5 év szabadságvesztésre ítélte a román bíróság. A megalapozatlan döntés célja az erdélyi magyarság megfélemlítése volt. Erdélyben kezdettől fogva koncepciós perként kezelték a székely fiatalok bebörtönzését.

A jogorvoslati kérelmeket sorra elutasította a román bíróság. Fejér László Ödön és id. Lomnici Zoltán kegyelmi kérelemmel fordult Klaus Johannis román államfőhöz, aki nem tett eleget a kérésnek és fogadni sem volt hajlandó őket,ezzel megsértve a román szenátust is.

A szabadlábra helyezés örvendetes, de nyilvánvaló, hogy igazságot kell szolgáltatni az ártatlanul bebörtönzött székelyeknek, erre az Emberi Jogok Európai Bírósága hivatott, amelyhez beadvánnyal éltek.

Fejér László Ödön         id.Lomnici Zoltán

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 20., 21:22
    ÉRTÉKELÉS: 6

    F.L.O mint RMDSZ-es honatya annak idejen elzarkozott a szekely ifjak ugyetol , akkor most mit is kampanyolnak? Van egy jo szollas mi szerint a “Haboru utan sok vitez van” teljes mertekben ERVENYES !