Felhívás!

Fehérből fekete utakat „varázsolni”

Zökkenőmentesen zajlott Sepsiszentgyörgy járdáinak, utcáinak, útszakaszainak hótalanítása hétvégén, bizonygatták érdeklődésünkre az illetékesek.

– Amíg kitartón havazik, illetve mínusz 7-8 Celsius-fokra süllyed a hőmérő, nehéz „fekete utat” varázsolni, de ahogy eláll a havazás, a csúszásgátló anyag is jobban hat – magyarázta Máthé László, a Tega Rt. vezetője.

Alkalmazottjai csütörtök este 10 órától fogtak neki az utak, járdák letakarításának, folyamatosan dolgoztak péntek estig, illetve szombaton reggel folytatták a parkolókkal, vasárnap estétől kezdték elhordani a havat. Nyolc hóekés, illetve hat sószóróval ellátott járgművel, 8 kis járdaseprő géppel folyamatosan munkálkodtak, 60 személy a járdákat, parkolókat takarította, összesen 160 köbméter csúszásgátlót szórtak ki a megyeszékhelyen.

A Tega Rt.-nek a városi úthálózat tartozik a hatáskörébe, csak néhány járdaszakasz hótalanítására van szerződése. Minden intézménynek, magánház- és tömbházlakónak kötelessége az adott épület előtti járdaszakaszt takarítania. Régen valóban a Tegának volt erre vonatkozó szerződése mintegy 86 lakótársulással, viszont ez már évek óta nincs, különböző takarítóvállalatok vették át ezt a feladatot.

A járdatakarításra vonatkozó másik szabály, hogy a járdáról összegyűjtött havat nem szabad az úttestre dobni, a járdaszegély mellett kell halomba rakni, onnan majd elolvad. Ha egy járműre jégcsap hull, és az anyagi kárt okoz, azért az épület tulajdonosa felelős; annál inkább így van ez, ha személyi sérülésről van szó. A panaszokat, kéréseket a 0267.310.123-as telefonszámon lehet jelezni, és mi igyekszünk segíteni, megoldani a gondokat – összegzett Máthé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 14., 15:14
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Máthé úr, a járdák es utak hótalanitása , valamint a hó félreseprése a járdáról, és kinyomatása az utca szélén parkoló autókra két külön fogalom.