Felhívás!

Február 1-je a határidő

Február 1-je a határidő Kovászna megye

A gazdák benyújthatják kéréseiket a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez (APIA) a 2020 utolsó negyedévében mezőgazdasági munkálatok elvégzésére elhasznált gázolaj támogatására. A jogvesztő határidő február elseje.

A támogatás azokra a gázolajszámlákra igényelhető, amelyeket a gazdáknak 2020. október 1-je és 2020. december 31-e között állítottak ki. A kéréseket a gazdák vagy ezek törvényes megbízottjaik (ez esetben a személyi igazolvány másolata is szükséges) nyújthatják be az APIA helyi kirendeltségeihez. A támogatással az állam megtéríti a gázolaj általános jövedéki adója és a mezőgazdaságban használt gázolaj jövedéki adója (21 euró/1000 liter) közötti különbséget.

A kéréshez egy formanyomtatvánnyal mellékelni kell az elvégzett mezőgazdasági munkálatok lajstromát, illetve az üzemanyag megvásárlásakor kiállított számlák másolatát. Egyéb dokumentumokat csak abban az esetben kérnek, ha valamilyen változás állt be a kérelmező jogi helyzetében.
A támogatást igénylő személy az összes benyújtott bizonylatot saját felelősségére adott nyilatkozatával („conform cu originalul”) és aláírásával hitelesíti. A támogatási kéréseket február 1-jéig lehet benyújtani. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.