Felhívás!

Fáradhatatlan volt a Mikulás

Fáradhatatlan volt a Mikulás Kovászna megye

A megye más városaihoz hasonlóan tegnap Kézdivásárhelyen is akcióba lépett a Mikulás: az önkormányzat jótékonykodója már reggel nyolckor kopogtatott a sárfalvi óvodásoknál, majd sorban következett a kézdivásárhelyi kórház, amit először a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, majd egy-másfél óra eltéréssel a csendőrség télapója is felkeresett.

A Zarah Moden és New Fashion készruhagyárak, illetve a hozzájuk kapcsolható Wegener Pro Sanitate Alapítvány Mikulása kevéssel fél kilenc előtt érkezett meg a kézdivásárhelyi kórház gyermekosztályára, hogy ajándékcsomaggal lepje meg a kis pácienseket, akik az év egyik legszebb napját kénytelenek az intézményben tölteni. A piros ruhás, hófehér szakállú öregúr zsákjából édességcsomagok kerültek elő, aminek nagyon örültek az apróságok.

A készruhagyárak vezetősége által is elkísért jótékonykodó tíz órakor az oroszfalvi romaiskolát is felkereste, hogy ajándékot vigyen Deák Éva tanítónő növendékeinek. A gyerekek nagy örömmel és közel félórás kiselőadással fogadták a Mikulást. Román és magyar nyelvű mondókák hangzottak el, a roma gyerekek nagy beleéléssel énekelték az ünnepváró, még angolul is előadott dalokat. A jutalom nem maradt el: a Mikulás puttonyából itt is előkerültek az édességcsomagok.

A jótékonykodók ezt követően Imecsfalvára, majd onnan Martonfalvára mentek. Ez utóbbi helyszínen már Forró Béla, a Székely Kutya Klub elnöke is megjelent, aki egy kutyát is vitt magával, amit a gyerekek „bónuszként” megsimogathattak. Az alapítvány jótékonykodó ünnepsége itt nem ért véget: délután fél 4-től a Zarah Kids székhelyén fogadták a kászonimpéri Szent Katalin Gyermekotthon kis lakóit és azokat a gyerekeket, akik a csernátoni úton levő Szeretet Iskolába járnak.

A kézdivásárhelyi kórház gyermekosztályának a fogadótermében 11 órakor ismét összehívták a kis pácienseket, akik a csendőrség Mikulását fogadhatták. Az egyik gyerek meg is jegyezte: ismét jött a Mikulás? Egy másik szemfüles rákontrázva megállapította: ezek rendőrök, ugye, édesanya? Petronela Corodeanu, a Kovászna megyei csendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta: hét évvel ezelőtt kézdivásárhelyi kollégáiknak volt egy olyan kezdeményezésük, hogy a Szent Miklós napját a kórházban töltő gyerekek életét felvidítják, s így minden évben meglepetéscsomagokat visznek a beteg kiskorúaknak. Idén is ajándékcsomagokat és pelenkákat vittek a kék uniformisba öltözött „Mikulások”. A város Mikulása tegnapi lapzártánk idején osztotta ki ajándékait, erről a mozzanatról holnapi lapszámunkban tudósítunk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.