Hirdetés
Hirdetés

Fájdalmas évforduló

Fájdalmas évforduló Kovászna megye

Egyházi szertartással és katonai tiszteletadással emlékeztek meg pénteken Csíkszeredában a 1989 decemberében máig tisztázatlan körülmények között elhunyt Müller László sorkatonáról. A Szentlélek utcai temetőben található síremlékénél a város vezetése, az erdőaljai hegyivadász dandár és a Hargita Megyei Prefektúra helyezett el koszorúkat.

A méltóságteljes főhajtás a román himnusszal kezdődött, majd római katolikus és ortodox fohász következett. „Krisztus is idegenek között halt meg, és temették el, ugyanígy a mieink közül is sokan idegenben vesztették életüket a háborúk, szabadságharcok, forradalmak idején. Testvérünk, Müller László Brassóban hunyt el, kötelességünk megemlékezni róla. Sírjára helyezzünk koszorúkat, és gyújtsunk gyertyát érte” – fogalmazott Darvas Kozma József címzetes esperes.

Hirdetés
Hirdetés

Amint azt korában megírtuk, Müller László 1971. június 24-én született Sepsiszentgyörgyön. Előbb Sepsibükszádon, majd Csíkszeredában, ma már a nevét hordozó utcában lakott. A kommunizmusban kötelező katonai szolgálatot a predeáli hegyivadász alakulatnál teljesítette, de a népfelkelés következtében Brassóba vezényelték. Az akkori pártbizottság (ma megyei tanács) székháza közelében érte a gyilkos golyó 22-ről 23-ra virradóan. Fejlövés végzett vele. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. december 24., 8:00
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Isten nyugtassa! Nagyon sajnálom…..18 évesen meghalni a semmiért, aki meg meghúzta a ravaszt valószínű forradalmárpénzen szürcsölgeti Brassó központjában a kávéját!!!😢😭